Yerel Yönetimler Kaynak: Hibya Haber Ajansı 07.09.2024 12:00 Güncelleme: 05.09.2024 09:29

Muğla Büyükşehir Belediyesi, eğitim yardımlarını yüzde 65 arttırdı

Muğla Büyükşehir Belediyesi öğrencilere ve ailelere destek olan eğitim yardımlarını 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılında yüzde 65 arttırdı.
Muğla Büyükşehir Belediyesi, eğitim yardımlarını yüzde 65 arttırdı

İlköğretim, lise ve üniversite öğrencileri için kırtasiye, ilköğretim ve lise öğrencileri için beslenme ve kıyafet yardımlarına devam eden Muğla Büyükşehir Belediyesi aile ve öğrencilere destek olmak için üç kalemdeki eğitim desteklerini yüzde 65 arttırdı. Böylece üniversite öğrencileri Büyükşehir’den ilk dönem için 5 bin TL, ikinci dönem için de 5 bin TL olmak üzere toplam 10 bin TL kırtasiye desteği alacak. İlköğretim ve lise öğrencileri için yardımlar da yüzde 65 artışla bin TL’ye çıktı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras geleceğin teminatı gençlerin her şeyin en iyisini hak ettiklerini ve eğitimde fırsat eşitliği yaratmak için Büyükşehir olarak gençlerin yanında olduklarını belirtti.

Başkan Aras, kırtasiye yardımı hakkında şunları söyledi:

"Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik koşulları düşünerek 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılında geleceğimizin garantisi gençlerimiz için eğitim desteğimizi yüzde 65 arttırdık. Eğitimde fırsat eşitliği yaratarak tüm gençlerimizin eksiksiz bir şekilde yeni eğitim öğretim yılına başlamasını istiyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak üniversite öğrencilerimiz için hayata geçirdiğimiz ulaşımda 1 TL’yi tüm öğrencilerimiz için il genelinde hayata geçireceğiz. Beslenme, kırtasiye ve kıyafet desteğimizle özellikle ihtiyaç sahibi ailelerimizin masraflarını bir nebze olsun azaltmış olacağız ve çocuklarımızın okula daha mutlu gitmesini sağlayacağız. Fikri, irfanı ve vicdanı hür yetişen nesillerle Ata’mızın hedeflediği çağdaş medeniyetler seviyesine birlikte yürüyeceğiz"