Spor 23.06.2018 17:09

Moskova'daki Gol Yağmurunda Kazanan Belçika

2018 Dünya Kupası'nda Belçika, G Grubu'ndaki ikinci maçında Tunus'u Eden Hazard (2), Romelu Lukaku (2) ve Michy Batshuayi'nin golleriyle 5-2 mağlup etti.
Moskova'daki Gol Yağmurunda Kazanan Belçika

Maça hızlı başlayan Belçika, 5. dakikada penaltı kazandı. Syam Ben Youssef'in ceza sahası çizgisinde, Eden Hazard'a yaptığı faulün ardından ABD'li baş hakem Jair Marrufo, penaltı noktasını işaret etti. Hazard'ın penaltıdan kaydettiği golle 1-0 öne geçen Benelüks ekibi, 10 dakika sonra aradaki farkı 2'ye çıkardı. Orta sahada Ali Maaloul, topu Belçikalı oyunculara kaptırdı. Mertens'le gelişen atakta topla ceza sahası içinde buluşan Romelu Lukaku, sol ayağıyla topu ağlara gönderdi. Ancak Tunus'tan yanıt gecikmedi. 18. dakikada, Wahbi Khazri'nin serbest vuruştan açtığı ortaya kafa vuran Dylan Bronn, Belçika filelerini havalandırmayı başardı ve skoru 2-1'e getirdi. Tunus, Khazri ile ilerleyen dakikalarda beraberlik için yüklenmeye çalışsa da etkili olamadı. Belçika, 45+3'te Romelu Lukaku ile üçüncü golünü kaydetti. Thomas Meunier'in ara pasında topla buluşan Lukaku, klas bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve ilk yarı, Belçika'nın 3-1'lik üstünlüğüyle tamamlandı.

Moskova'da, aniden bastıran yağmurun altında oynanan ikinci yarının 51. dakikasında Belçika, Eden Hazard'ın golü ile iyice rahatladı. Toby Alderweireld'in uzak mesafeden attığı etkili pasında topla buluşan Hazard, Tunus kalecisi Ben Mustapha'yı da geçerek, kendisinin ikinci, takımının dördüncü golünü attı. Benelüks ekibi, ilerleyen dakikalarda, oyuna sonradan giren Michy Batshuayi ile birçok gol pozisyonunu değerlendiremedi. Ancak Batshuayi, 90. dakikada, Youri Tielemans'ın sağ kanattan açtığı ortada topu kaleye gönderdi ve skoru 5-1'e getirdi. Tunus, maçın skorunu Wahbi Khazri'nin 90+3'te kaydettiği golle tayin etti ve Belçika karşılaşmayı 5-2 kazandı. Bu sonuçla ikinci galibiyetini alan Belçika, adını ikinci tura yazdırırken, Tunus'un gruptan çıkma şansını kaybetti.

İLK YARIDA İKİ ZORUNLU DEĞİŞİKLİK

Tunus, karşılaşmanın ilk yarısında şanssız anlar yaşadı. 24. dakikada, Kuzey Afrika ekibi adına ilk golü atan Dylan Bronn, yaşadığı ayağından geçirdiği sakatlık nedeniyle oyundan çıkmak zorunda kaldı ve yerini Hamdi Naguez'a bıraktı. 41. dakikada ise, Kasımpaşa forması giyen Syam Ben Youssef, sakatlanarak oyundan çıktı, Kalan sürede Ben Youssef'in yerine Ben Alouane görev yaptı.

BELÇİKA - TUNUS

Stat: Spartak Stadyumu / Moskova

Baş Hakem: Jair Marrufo (ABD)

Yardımcı Hakemler: Corey Rockwell (ABD), Juan Zumba (El Salvador)

Dördüncü Hakem: Andres Cunha (Uruguay)

Video Asistan Hakemler: Mark Geiger (ABD), Joe Fletcher (Kanada), Bastian Dankert, Felix Zwayer (Almanya)

Belçika: Courtois, Alderweireld, Vertonghen, Witsel, De Bruyne, R. Lukaku (Dk. 59 Fellaini), E. Hazard (Dk. 68 Batshuayi), Carrasco, Mertens (Dk. 86 Tielemans), Meunier, Boyata

Tunus: Ben Mustapha, S. Ben Youssef (Dk. 41 Ben Alouane), Meriah, Khaoui, F. Ben Youssef, Badri, Khazri, Bronn (Dk. 24 Naguez), Maaloul, Sassi (Dk. 59 Sliti), Skhiri

Goller: Dk. 6 (P), 51 E. Hazard , Dk. 16, 45+3 R. Lukaku, Dk. 90 Batshuayi (BEL), Dk. 18 Bronn, 90+3 Khazri (TUN)

Sarı Kart: Dk. 14 Sassi (TUN)