Magazin Kaynak: COŞKUN ÇELİK 07.09.2024 00:00

Miss Turkey 2024 finalistleri belli oldu

Miss Turkey 2024 Güzellik Yarışması'nın merakla beklenen finalistleri açıklandı. Finalistlerin nereli oldukları paylaşılmazken, ilk defa 30 yaşına kadar olan adaylar da değerlendirmeye alındı.
Miss Turkey 2024 finalistleri belli oldu

Ülkemizi uluslararası arenada temsil edecek olan genç kızların belirlendiği “Miss Turkey’de büyük heyecan başladı. Binlerce başvuru arasından ön elemeyi geçen 130 güzel, önceki gün jüri karşısına çıktı. Zorlu değerlendirme sonucu ilk 20’ye kalmayı başaran Miss Turkey adayları, 11 Eylül’de yapılacak büyük final için kampa girdi.


1980 yılından beri "Miss World", "Miss Universe" ve "Miss Supranational" yarışmalarının Türkiye lisans sahibi olarak gerçekleştiren “Miss Turkey Organizasyonu”nda 42. etkinlik için geri sayım başladı. Miss Turkey Başkanı Can Sandıkçıoğlu, Yasin Soy, Sabit Akkaya, Nursena Say, Cihan Nacar ve Cemal Dindar’dan oluşan jüri üyeleri, yüzlerce aday içinden seçilerek ön elemeye kalan 130 genç kız arasından 20 finalisti belirledi. 

İstanbul’da Lazzoni Hotel’de Nicole Bubble Tea & Bakery sponsorluğunda önceki gün yapılan elemelerde jüri karsısına çıkan adaylar, heyecanlı bir süreçten geçti. Değerlendirme sonunda Miss Turkey 2024 adayı olarak belirlenen güzeller, 11 Eylül’de yapılacak büyük finale hazırlanmak için kampa girdi. Final gecesi seçilecek Türkiye’nin en güzel kızları, dünyanın çeşitli ülkelerinde düzenlenecek yarışmalarda ülkemizi temsil edecek.

42. Organizasyon gururu

Miss Turkey finalistlerinin günümüz Türk kadınının en değerli örneklerinden olduğunu belirten Miss Turkey Başkanı Can Sandıkçıoğlu “Bu yıl 42. organizasyonumuzu gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Biz, günümüz Türk kadınının hayata dair hedefleri olan, kendini yenileyen, modern, akıllı ve güzel kadınlar olduğuna inanıyoruz. Miss Turkey tecrübesini yaşayan kızlarımız, bu karakteristik özellikleri, günlük hayatlarına taşımışlardır’’ dedi.

Miss Turkey yaş sınırı yükselmişti

2024 itibarıyla Miss Turkey yarışmasına katılmak için yaş sınırı 18-30 yaş aralığındadır. Yarışmaya yalnızca 1 Ocak 2024 tarihinde 18 yaşını doldurmuş olan ve 30 yaş ile 30 yaşından küçük adaylar kabul edilmektedir. Katılımcıların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, hiç evlenmemiş ve çocuğu olmaması da gerekmektedir.
Bu sene yapılan yarışmada adayların nereli olduklarının yazılmaması da dikkat çekti.

2024 Miss Turkey ne zaman ve nerede yapılacak?

İlk 20'ye giren genç kadınlar, 11 Eylül 2024 Çarşamba günü İstanbul Haliç'teki bir otelin balo salonunda düzenlenecek final gecesinde tacın sahibi olmak için yarışacak.

İlk 20’ye kalan Mıss Turkey finalistleri:

Dila Maya Arı, İdil Bilgen, Tuğçe Şahin, Aylin Molla, Merve Su İlhan, Ece Çetin, Fatime İnce, Cemre Üker, Melissa Öykü Yorulmaz, Zeynep Ece Sarı, Candan Şeviktürk, Ayşe Sena Şeref, Aycannur İnce, Selin Şahin, Ezgi Güngör, Tuğçe Gündoğan, Didem Güngör, Nilsu Sepken, Çağla Şen ve Melisa Saran.