Vakıf Katılım web
Güncel - Yaşam 21.06.2018 12:21 Güncelleme: 21.06.2018 12:38

Minik Leyla İçin Medyumdan Medet Umdu

Ağrı'da bayramın birinci günü kaybolan 3,5 yaşındaki Leyla Aydemir'in bulunması için çalışmalar aralıksız sürdürülürken, kızın babası Kars'a giderek bir medyumdan yardım istedi.
Minik Leyla İçin Medyumdan Medet Umdu

Ağrı'nın Bezirhane Köyü'nde bayramın birinci günü kaybolan 3,5 yaşındaki Leyla Aydemir, Jandarma Genel Komutanlığından gönderilen kadavra ve ceset arama köpeğinin de katılımıyla, yedinci günde sazlık ve bataklık arazide arandı. Aydemir'in köyde gidebileceği alanlar, uzman ekipler eşliğinde yeniden tarandı. Arama çalışmalarından bir sonuç alınamazken ekiplerin, köy dışındaki alanlarda da küçük Leyla'yı arama çalışmalarına devam ettiği belirtildi.

MEDYUMDAN MEDET UMDU

Kızının bulunması için medyumdan medet uman Baba Nihat Aydemir, “Arıyoruz, ama bulamadık. Çalışmalara 2-3 bin kişi katılıyor. Herkes seferber olmuş. Yakın köylere kadar her taraf tarandı. Kızım kaçırıldı. Dün Kars’a gittim. Bir hocayla görüştüm. Hoca (medyum) bana kızımızın yaşadığını söyledi. "Uzak bir yerde, yeşil bir çadırda duruyor. Onlara huzur vermiyor. Çocuk kesinlikle yaşıyor. Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgeleri'nde görülüyor.” dedi. Ayrıca, Leyla’nın amcasına gelen bir telefon ise, güvenlik güçlerini harekete geçirdi. Gizli numaradan arayan kadın, “Leyla elimizde. Başınız sağ olsun” dedi. 

ÇOCUKLAR TEDİRGİN

Öte yandan, Leyla’nın kaybolmasının ardından köydeki çocuklar tedirgin oldu. Leyla’nın bir araçla kaçırıldığına dair iddialarda bulunan çocuklar, ailelerinin yanından uzağa ayrılamaz oldu. Çocuklar, “O gün yanımıza gelen beyaz minibüsteki kişiler, 'Gelin size şeker verelim' dediler. Biz korkup kaçınca, onlar da köyden hızla uzaklaştı" dediler.