Magazin 08.02.2018 08:30

Mevlana'dan Aşık Veysel'e Anadolu Ozanları

Mevlana'dan Aşık Veysel'e Anadolu ozanlarının türküleri önceki akşam İş Sanat Sahnesi'nde yeniden can buldu.
Mevlana'dan Aşık Veysel'e Anadolu Ozanları

Tuluğ Tırpan'ın müzik direktörlüğünü üstlendiği konserde, Martin Kerschbaum yönetimindeki Vienna Classical Players, Zara, Erdal Erzincan, Okan Yalabık ve neyzen Burcu Karadağ birlikte sahne aldı; İstanbullular adeta müziğe doydu. Müziğin dev isimleri 'Mevlana'dan Anadolu Ozanlarına' isimli özel proje ile dinleyicilere klasik müzikten halk müziğine uzanan ilham verici bir performans sundu.

Soprana Zara

Konserde piyanonun başında yer alan Tuluğ Tırpan'a, Zara muhteşem sesi ve yorumu ile eşlik etti. Zara'nın soprano olarak yer aldığı konserin biletleri haftalar öncesinden tükendi. Müzikseverlerin büyük ilgi gösterdiği konserde sevilen oyuncu Okan Yalabık, Mesnevi'den okuduğu pasajlarla, Burcu Karadağ nefesiyle ve Türk Halk Müziği'nin güçlü yorumcusu Erdal Erzincan ise bağlamasıyla misafirlere unutulmaz bir gece yaşattılar. 'Mevlana'dan Andolu Ozanlarına' projesinin bir sonraki adresinin Viyana, sonrasında ise New York olduğu öğrenildi.

"Oyunculuktan vazgeçmek çok zor"

Performans öncesi gazetecilerin karşısına çıkan Zara, şık giyim tarzı ve keyifli halleri ile dikkat çekti. Atv'nin fenomen dizisi 'Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz'da rol alan oyuncu, "Dizimiz çok güzel gidiyor, rol gereği bebeğimi kaybettim. Hepiniz gelişmeleri merak ediyorsunuz, ancak bizde heyecanla senaryoların elimize gelmesini bekliyoruz" dedi. Şarkıcı olan ve oyunculuğu sevdiğini belirten Zara, "Oyunculuğu çok çok seviyorum, sinema filmi görüşmeleri yaptım. Bu işi yaparken heyecan duyuyorum, oyunculuktan vazgeçmek çok zor. Böyle devam ederse, iki alanda devam eden 4-5 kişiden birisi olacağım" dedi.

"Her şeyi paylaşabileceğim birisine ihtiyacım var"
Boşandıktan sonra hayatına kimseyi almayan Zara, aşk hakkında konuştu. Başarılı oyuncu, "Aşk ile ilgili kriterlerim oldukça yüksek, o yüzden zorlanıyorum. Beni desteklemesi, bana inanması çok önemli. Benim için sonsuz bir güven lazım, aşk özlem ve ihtiyaç duyduğum birşey. Çok şükür minicik bir aşkım var, ama herşeyi paylaşabileceğim birisine ihtiyacım var" dedi. Meslektaşı olan Nuray Hafiftaşın kanser tedavisi hakkında konuşan Zara, "Kendisinin çok destekçisiyim, ağrıları olmasa iyi haberler gelse çok daha güzel olacak. Nuray şu anda ağlayan birisini görmesi kötü olur, o yüzden yanında herkes çok keyifli göründü" dedi.