Vakıf Katılım web
Türkiye - Gündem 11.01.2018 12:00 Güncelleme: 11.01.2018 16:50

Metin Akdülger ve Baldan Karanlık ekibinden örnek çağrı: "BU OYUNA GELİRKEN MAMA GETİRİR MİSİNİZ?"

​Kemal Hamamcıoğlu'nun yazıp yönettiği, Metin Akdülger'in tek kişilik muhteşem performansıyla dikkatleri üzerine çektiği "Baldan Karanlık" oyunu, tiyatroseverlere sokak hayvanları için bir çağrı yapıyor.
Metin Akdülger ve Baldan Karanlık ekibinden örnek çağrı: "BU OYUNA GELİRKEN MAMA GETİRİR MİSİNİZ?"

Kemal Hamamcıoğlu’nun yazıp yönettiği, Metin Akdülger’in tek kişilik muhteşem performansıyla dikkatleri üzerine çektiği “Baldan Karanlık” oyunu, tiyatroseverlere sokak hayvanları için bir çağrı yapıyor. Oyun, 13 Ocak 2018, Cumartesi akşamı saat 20.30’da sahnelenecek

Oyuna gelenlerin, barınaklara bağışlanmak üzere mama getirmesini rica eden “Baldan Karanlık” ekibi, oyun sonrasında mamaları, getirenler adına barınaklara gönderiyorlar.

İnsanın, doğaya ve insana yaptıklarının nedenini sorgulayan oyun, 13 Ocak Cumartesi akşamı TOY İstanbul’da tiyatroseverlerle buluşacak. TOY İstanbul’un kendi prodüksiyonu olan ikinci oyunu “Baldan Karanlık”, oyunu kaybolan, terk edilen, bekleyen, vazgeçmeyenlerin duygusal hikâyesiyle izleyenlerin yüreğine dokunurken, bize kim olduğumuzu hatırlatıyor. Kemal Hamamcıoğlu imzalı oyunda Metin Akdülger, tek başına güçlü ve sarsıcı bir oyunculuk sergiliyor.

Tiyatroseverler tarafından yoğun ilgi ve büyük bir beğeniyle takip edilen “Baldan Karanlık” izleyenleri, çok iyi bildikleri ama unutmayı seçtikleri yollardan geçerken, kaybolanların hikâyelerine ortak olmaya davet ediyor. İnsanın, doğaya ve insana yaptıklarının nedenini sorgulayan oyun, insana kim olduğunu hatırlatan içten anlatımıyla da izleyenleri sarmalıyor.

“Baldan Karanlık”, “Ah gözleri...” diyenlerin iç çekişlerini kayıp ormanlara sayıklıyor. Ahları devirirken, kışları yaza döndürüyor gücü güçsüz kalmış dallarıyla... Karanlık eski karanlık mı, yeni mi yoksa bu karanlık?  Karanlıktan gelen ordan buraya, burdan oraya mı sever hep? Sevmek burdan oraya, ordan buraya mıdır hep? Ballı ağaç... Ahh ballı ağaç... Geri gelecek! Biliyorum... Buramı da sever misin?

Koreografisini Yasemin Erkan’ın, ışık tasarımını Ayşe Ayter’in, yönetmen yardımcılığını Dilara Pamuk’un üstlendiği oyunun kostümleri ise tasarımcı Aslı Filinta Demir’in imzasını taşıyor. Oyunda Onur Alagöz ışık operatörü, Tayfun Karataş ise ışık teknisyeni olarak görev alıyor.

13 Ocak 2018, Cumartesi akşamı saat 20.30’da sahnelenecek tek perdelik “Baldan Karanlık” oyununa ait biletler, Biletix’ten ve her gün 13.00’ten itibaren açık olan TOY İstanbul gişesinden temin edilebilir.