Magazin 01.10.2022 05:00

MERT EVDE EŞİM, OYUNCULUKTA HOCAMDIR!

7 Ekim'de izleyiciyle buluşmaya hazırlanan 'Komutan' filminin basın toplantısı önceki gün Watergarden İstanbul'da gerçekleşti.
MERT EVDE EŞİM, OYUNCULUKTA HOCAMDIR!

7 Ekim'de izleyiciyle buluşmaya hazırlanan 'Komutan' filminin basın toplantısı önceki gün Watergarden İstanbul'da gerçekleşti.

Filmin başrolünü paylaşan Aslıhan Güner-Mert Kılıç çifti, gazetecilerin sorularına cevap verdi. Babasının 35 yıl hava kuvvetlerinde asker olarak görev yaptığını ifade eden Mert Kılıç, ''Ben Türk Silahlı Kuvvetlerinin içinde doğdum ve 18 ay boyunca askerlik yaptım. Buradan edindiğim tecrübe ve bilginin filme yansayacağındanda şüpheniz olmasın.'' dedi. Aslıhan Güner ise; ''Mert asker olmak için doğmuş birisi. Bu işe gönül verdi. 10 yıldır üzerinde çalıştığı bir proje bu. Mert benim eşim ama aynı zamanda da hocamdır. Dublör kullanmadan bütün sahnelerde kendi rol aldı.'' dedi.

Teröristleri canlandıracak figüran bulmakta güçlük çektik

Antalya'da gerçekleşen film çekimi sahnelerinde figüran bulmakta güçlük çektiğini ifade eden Mert Kılıç, ''Malum askeri bir film. Bir tarafta şanlı Türk ordusunun mensuplarını canlandırırken, bir taraftanda teröristleri canlandıran figüranların olması gerek ama ne kadar yoğun başvuru alsak da kimse teröristi canlandırmak istemedi. Herkesden gelen tepki 'Ben teröristi değil Türk askerini canlandırmak istiyorum' cevabı aldık. Bu ister istemez zaman kaybı yaratmış olsa da öte yandan da beni gururlandırdı.'' dedi.

Acımı yüreğime gömerek oynadım...

Filmde evladını kaybetmiş anneyi canlandırdığını ifade eden Aslıhan Güner, ''Ben evladını kaybetmiş anneyi canlandırırken, normal yaşantımda da çok büyük bir kaybım oldu. O sahneleri çektiğim sırada babamı kaybettim. O yüzden benim için hiç kolay olmadı. Acımı yüreğime gömerek oynamaya çalıştım.'' diyerek gözyaşlarına hakim olamadı.

Rekabete hazırız!

7 Ekim haftası birçok filminde vizyona gireceği hatırlatılan Mert Kılıç, ''Bu bizler için olumsuz bir durum değil aksine bu yıl güzel filmlerin vizyona girecek olması bizleri sevindiriyor. Sinema sektörünün hak ettiği yerlere ulaşması için güzel projelerin beyazperde de olası gerekiyor. Biz rekabete her zaman hazırız. Yeter ki sinemamız kazansın.'' dedi.

MESUT YILMAZ