Magazin 11.08.2022 04:10

Melis Fis bu kez daha farklı: "Uyku Yok"

Yeni neslin favori sanatçısı Melis Fis'in son şarkısı "Uyku Yok" , 12 Ağustos' da Sony Music Türkiye etiketiyle yayınlanıyor.
Melis Fis bu kez daha farklı:

Sözleri ve müziği Melis Fis’e ait olan şarkının, düzenlemesi birçok işinde birlikte çalıştığı Sezer Dinç imzası taşıyor. Popüler müzikte harikalar yaratan Fis, “Uyku Yok” ile hüzünlü sözlerle dans ettirmeyi başarıyor. 

Daha önce Mustafa Sandal, Batu Akdeniz, Ege Balkız gibi isimlerle yaptığı şarkılarla da adından bahsettiren Melis Fis, son şarkısını şu sözlerle anlattı: “Uyku Yok; yayın tarihinden tam 1 yıl önce, bir gece vakti evimin salonunda piyano başında yazdığım bir şarkı. İlk yazdığım versiyonu şu an dinlediğinizden çok daha yavaş ve hüzünlüydü aslında. Zaman geçti üstünden ve bu şarkıyı gün yüzüne çıkarmak istediğine karar verdim. Babam hep Türk ezgileri, enstrüman olarak da yaylı sazlar ve darbuka kullanmamı isterdi şarkılarımda. Ben de dedim ki işte bu sefer biraz zorlayacağım şartları ve daha önce yapmadığım sound’da bir iş yapacağım. Aranörüm Sezer Dinç ile şarkıyı ilk yazdığım versiyonundan bambaşka bir yere getirdik. 4-5 arkadaşımla koro kayıtları aldık. Perdesiz gitar çaldırdık. Babam her aşamada işin içindeydi ve tüm planlamaları o yaptı.”

HER İŞİMDE FARKLI BİR YÖNÜMÜ KEŞFETMEYİ SEVİYORUM

İmre Haydaroğlu’nun yönetmenliğini üstlendiği şarkının klibi içinse tarihi Galatasaray Hamamı seçildi. 6 kişilik oyuncu kadrosu ve bir zenne ile çekilen klip eğlenceli görüntülere sahne oldu.  Fis, kliple ilgili ise şunları söyledi: “Hayatımdaki en ilginç klip deneyimlerinden biriydi çünkü klibimiz hamamda geçiyor. Sıcaktan 5 dakikada bir seti durdurup hava almaya çıktığımız ve zamanla yarıştığımız bir günün ardından çok içime sinen ve bence izleyici de kalkıp dans ettirecek, eğlenceli görseller çıktı ortaya. Yönetmen koltuğunda İmre Haydaroğlu oturuyordu ve hep beraber hızlıca bu süreci tamamladık. Deneysel ve farklı bir iş oldu benim için ama ne zaman tek bir çizgide ilerledim ki ben. Her işimde yeni bir yönümü keşfetmeyi ve dinletmeyi seviyorum. Umarım yeni şarkım “Uyku Yok” hoşunuza gider”

 Melis Fis’in yeni single’ı “Uyku Yok”, 12 Ağustos’ta tüm platformlarda yayında.