Yerel Yönetimler Kaynak: Hibya Haber Ajansı 08.09.2024 13:00 Güncelleme: 05.09.2024 09:31

Mamak Belediyesi'nin toplu iş sözleşmesi müzakereleri

Mamak Belediyesi, Hak-İş'e bağlı Hizmet-İş Sendikası ile sürdürülen toplu iş sözleşmesi müzakerelerine ilişkin açıklama yaptı.
Mamak Belediyesi'nin toplu iş sözleşmesi müzakereleri

Mamak Belediyesi’nden yapılan açıklamada çalışanların emeklerinin karşılığını adil ve hak ettikleri şekilde almalarını her zaman öncelikli bir ilke olarak benimsendiği bildirildi.

Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş Sendikası ile sürdürülen toplu iş sözleşmesi müzakerelerinde, çalışanların taleplerinin dikkate alınarak en makul çözümün bulunması için yoğun çaba sarf edildiği belirtilen açıklamada şöyle denildi:

“3 Eylül 2024 Pazartesi günü sendika ile yapılan görüşmede daha önce verdiğimiz teklifin de üzerine çıkarak, tüm şartlarımızı zorlayarak işçimizin enflasyon baskısı altında ezilmemesi için yıl bazında yüzde 50’nin üzerinde bir teklif sunduk. İşçinin ücretlerine ek olarak, işçi ikramiyelerini de 14 günden 52 güne çıkardık. Bununla birlikte sosyal yardımlar ve de izinlerde önemli iyileştirmeler konusunda da teklif sunduk.”

Sürecin her aşamasında şeffaf ve uzlaşmacı bir tutum sergilendiği vurgulanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Mevcut ekonomik koşullarda, çalışanlarımızı mağdur etmeden maaşlarını düzenli ve aksatmadan ödemek, ayrıca ilerleyen süreçte şartları söz verdiğimiz gibi daha da iyileştirmek için en iyi teklifi sunduk. Yapılan tüm bu görüşmeler sonucunda sendikanın, işçinin hakkını ve hukukunu gözetmeksizin siyasi bir amaç güderek açıklamalar yaptığını üzülerek gördük.”

Açıklamada “Toplu iş sözleşmesi sürecinde karşılıklı anlayış ve saygının esas alınması gerektiğine inanıyoruz. Mamak Belediyesi olarak, emekçilerimizin yanında olduğumuzu ve onların haklarını koruma konusunda her zaman duyarlı davranacağımızı kamuoyuna saygıyla bildiririz.” denildi.