Ekonomi 22.04.2021 07:26

Kütahya Porselen'e 2 uluslararası ödül!

Kütahya Porselen, dünyanın en prestijli ödül programlarından biri olan iF Design Award'tan 2 ödülle döndü.
Kütahya Porselen'e 2 uluslararası ödül!

Tasarımda sınırları zorlayan yaklaşımının son temsilcilerinden Rosa isimli koleksiyon ile atık malzemeler kullanılarak sofralara kazandırılan Hypnose isimli koleksiyon, iF Design Award 2021’de ürün disiplininde ev/sofra eşyası kategorilerinde 2 ödüle layık görüldü.

%100 geri dönüşümle geleceğe ilham veren koleksiyon

Tümüyle atık materyaller kullanılarak tasarlanan, Kütahya Porselen’in yüksek teknolojisi ve inovasyondaki gücüyle üretilen Hypnose koleksiyonu, %100 geri dönüştürülmüş porseleni sofralara kazandırıyor. Bu yaklaşımıyla da geleceğe ilham veren, doğaya saygı duyan ve hypnotik etkiyi hissettiren sonsuz bir döngü yaratıyor. Yaşamın doğal döngüsünden ilham alınarak tasarlanan koleksiyon, sahip olduğu özgün desen ve renkleriyle de eşsiz sofralar yaratıyor. ‘‘Tek ve benzersiz’’ her bir ürünüyle sofralara kendini özel hissettiriyor. İnsan odaklı geri dönüşüm felsefesiyle üretilen koleksiyon, Kütahya Porselen’in doğal kaynakların verimli kullanıldığı sürdürülebilir bir dünya için üstlendiği sorumlulukların bir yansımasını oluşturuyor.

Gül yapraklarından ilham alan koleksiyon

İlhamını yağmurlu bir günde gülün taç yapraklarına dolan yağmur damlacıklarından alan Rosa koleksiyonu; sofralarda sakin, huzurlu ve iyileştirici bir etki yaratıyor. Oldukça geniş bir kullanım alanı sunarak, kullanıcıda sofra hazırlarken bir buket hazırlamanın verdiği rahatlama hissini yaratıyor. Koleksiyonun tabak grubu, yan görünüşte sahip olduğu asimetrik dış hattı ile gül yaprağının dinamik hareketini yansıtıyor. Duygusal tasarım objeleri arasında yer alan tuzluk ve biberlik ise dokunma duyusuna hitap ediyor. Kullanıcı ihtiyaçları araştırılarak tasarlanan koleksiyon, kullanıcıların özel günlerde kullanmak için şık ve farklı ama aynı zamanda yalın bir yemek takımına olan ihtiyaçlarını karşılıyor. Parçalarıyla kullanıcının işlevsel beklentilerini karşılayarak, yeni yeme içme eğilimleri ile farklılaşan sofra kültürlerine değer katıyor. Toz pembe rengiyle gülün duygusunu hissettirirken, farklı ürünlerle kolaylıkla kombin yapılmasına imkân veriyor.

Yaşamın tüm alanlarına dokunuyor

Sofra estetiğinden ev dekorasyonuna kadar yaşamın tüm alanlarına değer katan Kütahya Porselen, tasarımlarında mükemmellikte sınırları aşan bir yaklaşım sunuyor. Zamanı yakalayan tasarımlarıyla şık, estetik ve zarif koleksiyonlara imza atan Kütahya Porselen, doğa ve insan gibi yaşayan organizmalardan ilham aldığı koleksiyonlarıyla tüm zamanların ruhunu yakalıyor. Sürdürülebilir üretim stratejisiyle atık malzemeler kullanarak geliştirdiği yeni koleksiyonlarıyla doğayla kurduğu dostluğu pekiştiriyor.