Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Hibya Haber Ajansı 05.09.2024 08:00 Güncelleme: 05.09.2024 09:16

KÜRESEL PİYASALAR - Asya-Pasifik piyasaları Çarşamba satışlarının ardından karışık kapandı

Asya-Pasifik piyasaları bir önceki seanstaki satışların ardından Perşembe günü karışık bir seyir izlerken, Japonya'nın Nikkei 225 ve Güney Kore'nin Kospi borsaları en çok kaybedenler arasında yer aldı.
KÜRESEL PİYASALAR - Asya-Pasifik piyasaları Çarşamba satışlarının ardından karışık kapandı

Nikkei yüzde 0,73 düşerken, geniş tabanlı Topix, Japonya'nın Temmuz ayı ücret verilerinin açıklanmasının ardından marjinal düzeyde yükseldi.

Ülkede ortalama aylık nakit kazançlar yıllık bazda yüzde 3,6 artarak Haziran ayında görülen yüzde 4,5'lik tırmanışa kıyasla daha yumuşak bir yükseliş gösterdi. Reel ücretler yıllık bazda yüzde 0,4 artarak, Haziran ayındaki yüzde 1,1'lik artışın ardından üst üste ikinci ay yükselmiş oldu.

Hang Seng endeksi yüzde 0,33 gerilerken, Çin anakarası CSI 300 marjinal düzeyde yükseldi. Bazı Çinli geliştiricilerin hisseleri, ülkenin zor durumdaki emlak sektörünü desteklemek için faiz oranlarında iki aşamalı bir indirim yapmayı düşündüğü yönündeki iyimserlikle yükseldi. Hong Kong'da listelenen China Vanke yüzde 1,5 yükselirken, Logan Group yüzde 1,32 değer kazandı.

Güney Kore'nin Kospi'si marjinal bir düşüş yaşarken, küçük sermayeli Kosdaq yüzde 1 geriledi. SK Hynix'in hisseleri yüzde 3,36 yükseldi. Şirketin başkanı ve AI Infra bölümü başkanı Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Güney Koreli chip üreticisinin Eylül ayı sonuna kadar HBM3E 12 katmanlı chipleri seri üretmeye başlayacağını söyledi.

Avustralya'nın S&P/ASX 200 endeksi yüzde 0,18 yükseldi. Temmuz ayında ülkeden yapılan ihracat bir önceki aya göre yüzde 0,7 artarken, aynı dönemde ithalat yüzde 0,8 geriledi. ABD'de S&P 500 ve Nasdaq Composite üst üste ikinci seansta da düştü.

Geniş tabanlı endeks yüzde 0,16 değer kaybederken, teknoloji ağırlıklı endeks yüzde 0,3 gerilerken, Dow Jones Endüstriyel Ortalaması ise yüzde 0,09 yükseldi.