Spor 18.02.2018 19:48

Kupanın Sahibi Anadolu Efes

Finalde Tofaş'ı 78-61 yenen Anadolu Efes, PTT Erkekler Türkiye Kupasını kazanan takım oldu.
Kupanın Sahibi Anadolu Efes

Bertan ERMAN

Maçın ilk sayıları Raymar Morgan'ın serbest atıştan bulduğu basketlerle Tofaş'tan gelse de, ilk 2 buçuk dakikanın sonunda istediği hücumları elde eden Anadolu Efes, 9-0'lık bir seri buldu. İstanbul ekibi, Krunoslav Simon'un devreye girmesiyle farkı çift hanelere çıkarsa da, hücumda içeriye yüklenen ve savunmadaki sertliğini arttıran Tofaş, son 1 buçuk dakikada 7-0'lık seriyle farkı tek hanelere indirdi. İkinci çeyreğe 26-17 önde giren Anadolu Efes karşısında düzenli savunmasına devam eden Mavi Yeşilliler, hücumda Berkan Durmaz ve Pierria Henry'nin oluşturduğu kıvılcımlarla oyunda kontrol sağlamaya başladı ve farkı 2 sayıya kadar indirdi. Ancak, Tofaş'ın bu çeyrekteki faul problemini son dakikalarda değerlendiren İstanbul ekibi, soyunma odasına 40-32'lik üstünlükle gitti.

Üçüncü çeyrekte Anadolu Efes, Errick McCollum'un hücumdaki etkili oyunuyla skor üstünlüğünü korumayı başardı ve Krunoslav Simon'un bitime 5 saniye kala attığı 3 sayılık basketle son 10 dakikaya 62-47 önde girdi. Errick McCollum ve Bryant Dunston ile farkı daha da açan Lacivert Beyazlılar, karşılaşmayı 78-61 kazandı.

Tarihindeki 11. Türkiye Kupası'nı kazanan Anadolu Efes'te Krunoslav Simon, 19 sayı, 7 asist ve 5 ribaundla finalin en değerli oyuncusu seçildi. Tofaş'ta Tony Crocker, 11 sayı, 4 ribaund ve 3 asistle mücadele etti. Türkiye Kupası, Anadolu Efes takımı adına kaptan Doğuş Balbay'a Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu ve PTT Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Bozgeyik tarafından takdim edildi.