Spor 17.03.2018 22:14

Kritik Maçın Galibi Pınar Karşıyaka

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 21. hafta maçında Pınar Karşıyaka, deplasmanda Eskişehir Basket'i 72-66 yenerek 3 maç arada sonra galip geldi.
Kritik Maçın Galibi Pınar Karşıyaka

Bertan ERMAN

Karşılaşmaya hızlı başlayan Eskişehir Basket, 5 dakika geçmeden 12-2'lik bir seriyle başladı. Çeyreğin ilk yarısında 9'da 0 saha içi isabetiyle oynayan Pınar Karşıyaka, Jarrod Jones ve D.J. Kennedy'nin sayılarıyla farkı yavaş yavaş eritti. İkinci çeyreğe 19-14 önde giren Eskişehir, bu bölümde boyalı alanı Viacheslav Kravtsov ile iyi kullandı. Pınar Karşıyaka'nın uzunlarını faul problemine sokan Kravtsov, bulduğu basketlerle de hücumda daha etkili bir oyun çıkardı. Kırmızı Siyahlılar, Doğan Şenli ve Dorukhan Engindeniz'in toplamda 8 sayılık katkısıyla aradaki farkın erimesine izin vermedi. Buna karşılık Pınar Karşıyaka, yine yavaş yavaş oyuna ortak oldu ve çeyreğin bitimine 9 saniye kala Scott Wood'u 3 sayılık basketiyle aradaki farkı 3 sayıya indirdi. Ancak Eskişehir Basket, Berkay Candan'ın son saniyede bıraktığı turnike sonrası soyunma odasına 40-35'lik üstünlükle gitti.

Maçın ilk 20 dakikasında Pınar Karşıyaka, 14'te 12 serbest atış isabetiyle oyuna tutunmayı başardı. Yeşil Kırmızılılar'da karşılamaya ilk 5'te başlayan Erdi Gülaslan, ikinci dakika dolmadan omzundan bir sakatlık yaşadı. Eskişehir Basket ise, karşılaşmadaki üstünlüğünü 7'de 5 üçlük isabetiyle sağladı.

Üçüncü çeyrekte oyundaki kontrolünü devam ettiren Eskişehir, dördüncü çeyreğe 57-50 önde girdi. Özellikle ikinci 20 dakikalık bölümde, dış atışlarda kötü bir performans sergileyen Pınar Karşıyaka, maçın bitimine 4 dakika kala Scott Wood'un 3 sayılık basketiyle ilk kez öne geçti. yaklaşık 2 buçuk dakika üstünlük sık sık el değiştirdi ve maçın son dakikasına 66-66'lık eşitlkle girildi. Maçın en kritik sayısını Metin Türen'in 3 sayılık basketiyle bulan Kaf Kaf, bitime 58 saniye kala 69-66 öne geçti. Eskişehir, yeniden ortak olmak için denediği dış atışları sayıya çeviremedi ve Pınar Karşıyaka mücadeleyi 72-66 kazandı.

Ligdeki ikinci deplasman galibiyetini alan Pınar Karşıyaka'da maçın en skorer ismi olan Jarred Jones, 20 sayı ve 5 ribaundla oynarken, double double yapan D.J. Kennedy, 18 sayı, 14 ribaund ve 7 asistle galibiyette etkili oldu. Galibiyet hasreti 8 maça çıkan Eskişehir Basket'te Billy Baron 15 sayıyla karşılaşmayı tamamladı.

ALLEN GERİ DÖNDÜ

Pınar Karşıyaka'da transfer olduktan kısa bir süre sonra yaşadığı sakatlık sebebiyle uzun süre sahalardan uzak kalan Byron Allen, Eskişehir Basket karşısında yeniden forma giyme şansı buldu. Yaklaşık 13 dakika parkede kalan Allen, mücadeleyi 1 top çalma ve 2 faul ile tamamladı. 

ESKİŞEHİR BASKET - PINAR KARŞIYAKA

Salon: Anadolu Üniversitesi Spor Salonu

Hakemler: Yener Yılmaz, Ali Şakacı, Can Mavisu

Eskişehir Basket: Buğrahan 6s, Caner Erdeniz 3s, Jeff Ayres 13s, J. Duncan 8s, Billy Baron 15s, A. Kaya (Süre almadı), Berkay 4s, Doğan Şenli 7s, Dorukhan 3s, M. Alemdaroğlu (Süre Almadı), Sean Marshall (Süre Almadı), V. Kravtsov 7s

Pınar Karşıyaka: Berk Uğurlu 9s, Kennedy 18s, Erdi Gülaslan, J. Jones 20s, Banic 5s, Alp (Süre almadı), Görkem, Mert Celep, Metin Türen 7s, Scott Wood 9s, Dominic Waters 4s, B. Allen