Magazin Kaynak: BURHAN AKDAĞ 16.09.2024 22:58

Koray Avcı: Deniz benim evim

Başarılı sanatçı Koray Avcı, geçtiğimiz akşam Girne Rocks Hotel'de sahne aldı. Sahne öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Avcı "Sahneye çıkmadan önce heyecanlanıyorum. Totem yapıyorum, totemlerim de bende kalsın." dedi.
Koray Avcı: Deniz benim evim

Basın mensuplarının “Tekne hayatı yaşıyorsunuz. Zorlukları ve kolaylıkları nelerdir? Neden teknede yaşamayı seçtiniz?” sorularına Avcı, “Denizde yaşıyorum. Orası benim evim artık. Tekne ile uğraşıyorum. Yalnız kalmak istedim. Belki bir gün Kıbrıs'a tekne ile gelirim. Bir Dünya turu değil ama kırklı yaşlara gelince bir Akdeniz turu yapmak istiyorum.” dedi. Son dönemde hem kendisine hem de birçok kişiye gelen kötü yorumlar hakkında da konuşan Avcı, “Bana linç gelmiyor, yorum geliyor. İstediğim hayatı yaşamak için çok çalıştım. Bizim yolumuz güzel yollardan geçen bir yol. Ben güzeli görmeye çalışıyorum. Yeterince kaos var zaten, ben oralara girmek istemiyorum. Herkesin hakkında birileri konuşuyor. Sonra yüz yüze gelince aslında öyle söylemediğini de anlıyorsun.” dedi. 


'SEVELİM SEVİLELİM'

Basın mensuplarının “Koray Avcı’nın aşka bakış açısı nedir?” sorusuna “Sevelim, sevilelim. Herkes birbirini sevsin. Buna insani olarak bakmak lazım. Aşk hayatın nasıl diye soru sorsaydın buna cevap verirdim ama.” diyerek sahnenin yolunu tuttu. 

‘BU ŞARKILAR SENİN İÇİN BABA!’

Sahne sonuna doğru 2021 senesinde kaybettiği babası Veysel Medet Avcı ile olan hikayesini de anlatan Avcı “Benim şarkıcı olmamı istemiyorlardı. İlk kez beni Harbiye Açıkhava konserimde izledi. Konser esnasında yanına çağırdı ve ‘Benim kasetimdeki şarkıları söylüyorsun’ dedi ve ilk kez bana ‘Seninle gurur duyuyorum’ dedi. Vefat ettiğinde ben yurt dışında konserdeydim, veda edemedim babama. Bu şarkılar senin için Baba, her konserimde senin kasetten şarkıları söyleyeceğim.” dedi. Her yöreden şarkılar söyleyen Avcı, kendisini dinlemeye gelenlere unutulmaz bir gece yaşattı.