Halkbank web
Ekonomi 22.11.2022 07:00

KOÇFİNANS'IN KÜLTÜREL VE ÇEVİK DÖNÜŞÜM YOLCULUĞUNA BAŞARI ÖDÜLÜ

İnsan Kaynakları alanında 2017 yılından bugüne uyguladığı kültürel ve çevik dönüşüm yolculuğu, Koçfinans'ı Başarı Ödülü'ne götürdü.
KOÇFİNANS'IN KÜLTÜREL VE ÇEVİK DÖNÜŞÜM YOLCULUĞUNA BAŞARI ÖDÜLÜ

İnsan Kaynakları alanında 2017 yılından bugüne uyguladığı kültürel ve çevik dönüşüm yolculuğu, Koçfinans’ı Başarı Ödülü’ne götürdü.

Koçfinans; benzersiz bir müşteri deneyimi, maksimum seviyede çalışan bağlılığı ve daha başarılı iş sonuçları -almak amacıyla 2017 yılında kültürel ve çevik dönüşüm yolculuğunu başlatmış ve bu dönüşüm; Türkiye’deki ilk finansman şirketi olan Koçfinans’ın, stratejik hedeflerine ulaşmasında bir kaldıraç etkisi yaratmıştı. Bu dönüşüm ile pek çok başarı elde eden ve sektöründeki öncü pozisyonunu koruyan Koçfinans yeni başarılara imza atmaya devam ediyor.

Koçfinans; kültürel ve çevik dönüşüm sürecinde hayata geçirdiği çalışan bağlılığı uygulamaları ile, İK ve Yönetim Danışmanlığı alanında global çapta araştırmalar yapan Kincentric tarafından gerçekleştirilen “Çalışan Bağlılığı Araştırması” kapsamında 2018 ve 2022 yıllarında “Türkiye’nin En İyi İş Yerleri” arasındaki yer almıştı. Bununla birlikte, Business Agility Institute tarafından global ölçekte yapılan ve iş çevikliği olgunluğunu ölçen Business Agility Profile değerlendirmesinde de, Türkiye’de “5 Yıldız Sertifikalı Çevik Organizasyon” olmaya hak kazanan ilk şirket olan Koçfinans, çevik dönüşüm yolculuğunu çok anlamlı yeni bir ödülle taçlandırdı.

Koçfinans; son olarak, Peryön Türkiye İnsan Yönetim Derneği tarafından 14 yıldır insan kaynakları yönetimi alanında yenilikçi, yaratıcı ve başarılı uygulamaları tanımak, örnek teşkil eden nitelikteki çalışmaları sektöre kazandırmak amacıyla düzenlenen “Peryön İnsana Değer Ödülleri – Bağlılık ve Kültürel Dönüşüm Yönetimi Kategorisi”nde Başarı Ödülü’nün sahibi oldu.

8 Kasım Salı günü, Hilton İstanbul Maslak’taki Peryön İnsana Değer Ödül Töreni’ne Koçfinans Genel Müdürü Y. Pınar Kitapçı, İnsan, Kültür ve Dönüşüm Lideri Güzide Ulufer, Çevik Koç Ayça Kundak, Çalışan Deneyimi Takımı’ndan Sine Atıcı Çelik ve Burcu Ünal katılım sağladı. İnsanı odağına alarak sektörde en iyi çalışan deneyimini sunmayı hedeflediklerini belirten Koçfinans Genel Müdürü Y. Pınar Kitapçı, “Peryön başarı ödülü Kültürel ve Çevik Dönüşüm yolculuğumuzda geldiğimiz seviyeyi tescillemiş oldu, çok mutluyuz. İnsanı odağımıza alarak sektörde müşterilerimize ve çalışanlarımıza en iyi deneyimini sunabilmek için çalışan deneyimini her boyutta uçtan uca yeniden tasarlıyoruz, tüm süreçlerimizde çalışma arkadaşlarımızı tasarım, karar ve uygulama adımlarına dâhil ediyoruz. Çalışma arkadaşlarımız şirket stratejilerine hakim olduğu ve alınan kararlara dahil olduğu için hizmetlerimizi en üst seviyeye taşımak konusunda çok daha özveri ile çalışıyorlar. Biz de onları sürekli dinliyor, değişen ve gelişen ihtiyaçlarına göre sürekli aksiyon alıyoruz.

Şirketimizde katı ve hiyerarşik yapılar yerini kendi kendini yöneten çevik ve esnek takımlara bıraktı. Daha şeffaf, daha katılımcı, daha esnek, müşteriyi merkeze alan bir çalışma anlayışıyla hareket ediyoruz. Şirketimizde çevik liderlik kültürünün hâkim olmaya başladığını memnuniyetle gözlemliyoruz. Liderlerimiz uzmanlıkları ile çevik takımların önündeki engelleri kaldırmak ve onlara destek olmak için danışmanlık ve koçluk yaklaşımıyla hareket ediyorlar.

Müşterilerimizin finansal ihtiyaçlarını karşılayabilecek ürün, hizmet ve teknolojik çözümleri ancak çevik, dinamik ve işini seven ekiplerin geliştirebileceğine inanıyoruz” dedi.