Spor 14.04.2018 20:52

Koç Rams Avrupa'da Galibiyetle Başladı

Orta Avrupa Korumalı Futbol Ligi CEFL'de mücadele eden temsilcimiz Koç Rams, turnuvanın açılış maçında Sırbistan ekibi Kragujevac Wild Boards'u 47-41 mağlup etti.
Koç Rams Avrupa'da Galibiyetle Başladı

Bertan ERMAN

Koç Rams, karşılaşmanın ilk hücum serisinde Kragujevac Wild Boards’un hücum serisini durdurdu. Ancak son hücum hakkında temsilcimizin yaptığı punt hatası, Wild Boards’un touchdownı ile sonuçlandı. Ekstra sayının da gol olmasıyla Sırbistan temsilcisi, karşılaşmada 7-0 öne geçti. Buna karşılık Koç Rams, ilk hücum serisinde rakibine touchdown ile cevap vermeyi başardı. David Whipple’ın 5 yardadan az bir mesafede kurduğu pas oyununda wide receiver Kaan Özer, topu gol bölgesinde yakaladı. Genco Kaan Güler’in ekstra golü sayıya çevirmesiyle maça yeniden denge geldi ve ikinci çeyreğe 7-7’lik eşitlikle girildi. Kragujevac, önceki çeyrekten kalan hücum serisini touchdown ile sonuçlandırdı. Sırp ekibinin oyun kurucusu Caleb Dalton Oliver, toplam 33 yardalık pas oyununda topu wide receiver Strahinja Stepovic ile buluşturdu. Gol bölgesine varan Stepovic, takımına bir 6 sayı daha kazandırdı. Ekstra golü de sayıya çeviren Wild Boards, karşılaşmada ikinci kez temsilcimize üstünlük sağladı. Koç Rams, ikinci hücum serisinde koşu oyunlarıyla ilerledi ve running back Taha Çokadar’ın 10 yarda koşusundan bulduğu touchdown sayısı; ardından Genco Kaan Güler’in ekstra golü ile skora yine eşitlik getirdi. Ancak Kragujevac Wild Boards, 5 oyunluk hücum serisinin sonunda, running back Joshua Anthony Quezada’nın 55 yarda koşu oyunu sonucunda gol bölgesine vardı. Touchdown sonrası ekstra sayı denemesi yine gol ile sonuçlandı ve Sırbistan temsilcisi 21-14’lük skorla bir kez daha öne geçti. Koç Rams, bir sonraki hücum serisinde David Whipple-Kaan Özer işbirliğiyle ilerledi ve bu işbirliği, 25 yarda uzaklıktan gelen touchdownla sonuçlandı. Ekstra sayı denemesinin gol olmasıyla skora yine denge geldi. Bordo Siyahlıların başarılı ismi JaVontae Hence, Kragujevac’ın çeyrekteki son hücumunu interceptionla durdurdu ve soyunma odasına 21-21’lik eşitlikle gidildi.

Temsilcimiz, üçüncü çeyreğin ilk hücum serisinin sonunda, JaVontae Hence’in, David Whipple’dan gelen 11 yardalık pası gol bölgesinde tutmasıyla sonuçlandı. Ekstra sayı denemesi başarısız olsa da, Koç Rams karşılaşmada ilk kez öne geçti. Bordo Siyahlılar, yaptıkları santrada rakibin hatasını iyi değerlendirdi ve bir hücum hakkı daha yakaladı. Eline geçen fırsatı iyi değerlendiren Koç Rams, Taha Çokadar’ın 4 yarda koşu oyunundan bulduğu touchdownla farkı çift hanelere çıkardı. Ekstra sayının gol olmasıyla temsilcimiz farkı 13 sayıya çıkardı. Buna karşılık Kragujevac Wild Boards, Joshua Anthony Quezada’nın touchdownı ile maça yeniden ortak oldu. Ekstra gol denemesinde de başarılı olan Wild Boards, dördüncü çeyrek öncesinde farkı 6 sayıya düşürdü.

Son 12 dakikaya 34-28 önde giren Koç Rams karşısında Sırbistan temsilcisi adına sahneye çıkan isim yine Joshua Anthony Quezada oldu. 10 yardalık koşu touchdownına imza atan Quezada, skoru eşitledi. Ekstra golün sayı olmasıyla Kragujevac Wild Boards, uzun bir aranın ardından öne geçti. Koç Rams, akabinde gerçekleştirdiği hücum serisini, David Whipple’ın 18 yarda touchdown koşusuyla yeniden öne geçti. 2 sayı denemesinde bulunan Bordo Siyahlılar, buradan istediği sonucu çıkaramadı. Koç Rams, maçta gerçekleştirdiği en kritik savunma serisinde, rakibinin hücum hakkını tazelemesine izin vermedi. Wild Boards’un son hücum hakkında Caleb Dalton Oliver’ı sackleyip fumble yaptırmaya zorlayan Rams savunmasından defans hattı oyuncusu Recep Tolga Miniç, gol bölgesinde yere düşen topu yakaladı. Touchdown sonrası ekstra golde de başarılı olan temsilcimiz, skoru 47-35’e getirdi. Kragujevac’ın son dakikalarda tight end Stefan Duric ile bir touchdown bulsa da yeterli olmadı ve Koç Rams karşılaşmayı 47-41 kazandı.