Ekonomi 26.05.2023 07:00

​Koç Holding, Tat Gıda'nın satışı için Unlu & Co.'yu yetkilendirdi

Türkiye'nin önde gelen holdinglerinden biri olan Koç Holding, Tat Gıda'nın satışı için Unlu & Co.'yu yetkilendirdi.
​Koç Holding, Tat Gıda'nın satışı için Unlu & Co.'yu yetkilendirdi

Türkiye’nin önde gelen holdinglerinden biri olan Koç Holding, Tat Gıda’nın satışı için Unlu & Co.'yu yetkilendirdi. Şirketin potansiyel alıcıları arasında Oyak, Kraft Heinz, Ajinomoto ve Olam International’ın bulunduğu ve Unlu & Co. İle ön görüşmelerin başladığı belirtildi.

Koç Holding bünyesinde faaliyet gösteren, 37 ülkeye ihracat yapan Tat Gıda’nın satışına ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Koç Holding, Tat Gıda’nın satışı ve stratejik alternatiflerin değerlendirilmesi için bir çalışma başlattığını duyurdu. Holding, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada, Tat Gıda’nın paylarının satışı ve stratejik alternatiflerin değerlendirilmesi amacıyla bir çalışmanın başlatıldığını bildirdi. Mergermarket’te yer alan bilgiye göre holding tarafından satış sürecinin yönetimi Unlu & Co.'ya verildi. 

- İlk görüşmeler başladı

Satış sürecinde Tat Gıda’nın piyasa değerini yükseltmenin hedeflendiğinin belirtildiği haber kaynağına göre, Unlu & Co. İle Koç Holding arasında ön görüşmeler başladı. Potansiyel teklif verenlerin çoğunlukla Türkiye ve komşu ülkelerde benzer satın almalarda faaliyet gösteren küresel gıda markaları olduğu belirtildi. Listenin ilk sıralarını Oyak, Kraft Heinz, Ajinomoto ve Olam International paylaşıyor. Diğer potansiyel alıcılar arasında Campbell Soup Company, Conagra Brands, Del Monte Foods, McCormick & Company, Nestle ve Unilever gibi şirketler yer alıyor. 

- En güçlü teklif Oyak’tan gelecek

Tamek ve Sagra’yı bünyesinde barındıran Tat Gıda'ya en güçlü teklifi Oyak’ın verebileceği belirtiliyor.

- %41'i halka açık şirket

Tat Gıda'nın %41'i halka açık olarak işlem görüyor ve hisselerinin %44'ü Koç Holding'e, %10'u diğer Koç Holding şirketlerine, k%5'i ise Sumitomo Corporation ve Kagome Co’ya ait bulunuyor. Şirketin 2022 yılı net satışları 2,7 milyar TL olarak gerçekleşti ve yıllık bazda %155 büyüme kaydetti. 2022 yılında ihracat geliri %52 artarak 58 milyon dolara ulaştı.