Türkiye - Gündem 15.02.2018 12:53 Güncelleme: 15.02.2018 13:35

Kılıçdaroğlu Kapalı Grup Toplantısında Konuştu: "Mükerrer İmza Ahlaksızlıktır Partiden Gitmeliler"

CHP'nin basına kapalı gerçekleştirilen grup toplantısında konuşan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun 36. Olağan Kurultay'da Muharrem İnce ve kendisinin adaylığı için mükerrer imza atanlara sert tepki gösterdiği, "partiden gitmeleri gerekir, bu ahlaksızlıktır" dediği öğrenildi. Toplantıda söz alan bazı milletvekillerinin Kurultay'ı "başarısız" olarak nitelediği de belirtildi. Kılıçdaroğlu'nun, "Cumhurbaşkanı adayını şimdiden belirlersek yıpratırlar, lime lime ederler" dediği de belirtildi.
Kılıçdaroğlu Kapalı Grup Toplantısında Konuştu: "Mükerrer İmza Ahlaksızlıktır Partiden Gitmeliler"

UMUT ALBAYRAK/ANKARA

CHP, milletvekillerinin talebi doğrultusunda TBMM’de basına kapalı grup toplantısı yaptı. Yaklaşık 5 saat süren toplantıda milletvekilleri CHP yönetimine eleştirilerini dile getirdi. Zaman zaman tansiyonun yükseldiği toplantının açış konuşmasını CHP lideri Kılıçdaroğlu yaptı. Kılıçdaroğlu, farklı görüş ve düşüncelerin parti içi demokrasinin gereği olduğunu ancak kamuoyuna yönelik “ortak ses” dile getirilmesi gerektiğini kaydetti. Birlik ve bütünlük çağrısı yapan Kılıçdaroğlu, milletvekillerinden farklı algılamalara yol açacak açıklamalar yapmamalarını istedi.

“KURULTAY BAŞARISIZ” ELEŞTİRİLERİ

Toplantıda 20’den fazla milletvekili söz aldı. Özellikle Muharrem İnce’ye yakınlığıyla bilinen milletvekilleri, Kurultay’ın başarısız olduğunu dile getirdi. Milletvekilleri, Kurultay’ın kötü yönetildiğini, delegelere baskı yapıldığını, mükerrer imza krizinden parti yönetiminin sorumlu olduğunu ifade ettiler. Tüzük değişikliğinin oldubittiye getirilmemesi gerektiğini belirten bazı milletvekilleri, kurultay öncesinde AK Parti’nin Kızılcahamam’da yaptığı gibi bir kamp toplanmasını talep etti. Toplantıda Cumhurbaşkanlığı seçimine şimdiden hazırlanmak için adayın en kısa sürede belirlenmesi gerektiğinin dile getirildiği de öğrenildi.

Çok sayıda milletvekilinin, yeni seçilen Parti Meclisi üyelerinin tecrübesiz olduğunu dile getirdiği ifade edildi. Milletvekilleri ön seçimin tartışmaya açılmaması gerektiğini de söylediler.

“İNDİRİLEN ATATÜRK PORTRESİ” TARTIŞMASI

Aylin Nazlıaka’nın partiden gönderilmesine neden olan Atatürk portresinin duvardan indirilmesi tartışması da toplantıda gündeme geldi. Nazlıaka’nın CHP’ye yeniden dönme çabalarına tepki gösteren Ankara Milletvekili Necati Yılmaz’ın, “Benim adımı Aylin’e kim söyletti? Aylin’i kim koruyorsa o verdirtti” dediği iddia edildi. Tartışmalarda adı geçen eski Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok’un ise Yılmaz’a tepki gösterdiği ileri sürüldü. Necati Yılmaz’ın “AKP’nin tek başına iktidarından biz de sorumluyuz. 7 yıl önce vaat ettiğiniz tablo bu değildi” diyerek Kılıçdaroğlu’nu eleştirdiği de öğrenildi.

“YIPRATIRLAR, LİME LİME EDERLER”

Toplantıda son konuşmayı yapan CHP lideri Kılıçdaroğlu eleştirilere yanıt verdi. Kılıçdaroğlu’nun, “Cumhurbaşkanı adayımız şimdiden belirlensin” talebiyle ilgili “Bunu önceden belirlersek algı yönetimiyle yıpratırlar, lime lime  ederler” dediği  öğrenildi.

Mükerrer oy eleştirilerine de yanıt veren Kılıçdaroğlu’nun, “Mükerrer imza atanın partiden gitmesi gerekir, bu ahlaksızlıktır” diye sert tepki gösterdiği belirtildi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hedeflerinin yüzde 60 olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu’nun, parlamenter sistemi  geri getireceklerini söylediği kaydedildi. Yeni Parti Meclisi üyelerinin tecrübesiz olduğu eleştirisine de yanıt veren Kılıçdaroğlu’nun, “Tecrübesizlerse tecrübe kazanırlar” dediği öğrenildi.