Tiyatro 22.11.2019 00:30

Kesik Hikaye Seyircisiyle Buluşuyor

Tarık Tufan'ın çok satan kitabı "Beni Onlara Verme'den uyarlanan Kesik Hikaye, 26 Kasım'da Sakarya Adapazarı Kültür Merkezi'nde, 28 Kasım'da Kocaeli Alternaif Sahne'de, 05 Aralık'ta Bursa Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde tiyatro severlerle buluşuyor.
Kesik Hikaye Seyircisiyle Buluşuyor

Uyarlamasını ve yönetmenliğini usta isim Hakan Güneri’nin üstlendiği ve hazırlık süreci altı ay süren Kesik Hikaye’de televizyon dizilerinden tanıdığımız Gözde Gürkan’a Mesut İzgi ve Ahmet Samet Kütükçü eşlik ediyor. Oyunun yapımcılığını Pi Tiyatro ve Tiyatro Mavera birlikte üstlendiler.

“Kurbansınız, kendi yarattığınız ideolojinin yaralı kurbanları”

“Kurbansınız, kendi yarattığınız ideolojinin yaralı kurbanları…” mottosuyla seyirci karşısına çıkan Kesik Hikaye, kadın erkek ilişkilerine yoğunlaşırken fonuna kimsenin görmek istemediği çapaklı Türkiye hikayelerini yerleştiriyor. Hep uzaktan seven adamların, kendisi akıllı abisi yaramaz kızların, talihi bir türlü yolunda gitmeyenlerin, hayattan hep alacaklı olanların anlatılmamış öykülerine odaklanıyor.

 Son yıllarda ülkemizde de sıklıkla karşılaşılan “kadına şiddet” olgusunun doğasını anlama çabası olarak da görülebilecek oyun aslında bundan daha fazlasını öneriyor izleyicisine. “İnsanda yurt var mıdır insana?” sorusunun cevabına yakılmış bir ağıda dönüşerek “başka türlüsü mümkün, birbirimizin canını yakmadan da bir arada olabiliriz” diyor. Sonunda “bütün kötülükleri belki de bir Neşet Ertaş bozlağı bitirebilir” önermesi ile ayrılıyoruz oyundan.

 Şermin’in, Zerrin’in, Zehra’nın, Mecit’in, Cesur’un öyküleri aslında “ne bakıyorsun, anlattığımız kendi hikayemizdir” diyor bize.

Kesik Hikaye yoluna Marmara turnesi ile başlıyor

 İlk üç gösterimini Marmara bölgesi şehirlerinde gerçekleştirecek olan Kesik Hikaye, 26 Kasım’da Sakarya Adapazarı Kültür Merkezi’nde, 28 Kasım’da Kocaeli Alternaif Sahne’de, 05 Aralık’ta Bursa Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde sahne alacak. Ayrıca 20 Aralık’ta Ak’la Kara Tiyatro’da sahnelenecek Kesik Hikaye, ayrıca Aralık ayı içerisinde İstanbul’un çeşitli başka mekanlarında da izleyicisi ile bir araya gelecek.