Magazin 10.08.2022 04:50

"KENDİMİ STÜDYODA BULDUM"

'Grup Hepsi' üyelerinden Yasemin Yürük, 10 yıl aradan sonra müzik sektörünü geri dönüş yaptı. Yasemin Yörük, 'Düştüm Gülüşüne' isimli şarkı ile sevenlerinin karşısına çıktı.

Önceki gün Nişantaşı City’s de görüntülenen Yasemin Yürük, müziği dönüş kararını açıkladı. Yürük, “Aklımda hiç şarkı yapmak yoktu. Sonra Yasemin (Şefik) beni gaza getirdi. ‘Hadi Selami’nin (Bilgiç) şarkısı var sen söyle’ dedi. ‘10 yıldır şarkı söylemiyorum. Nasıl söyleyeceğim’ derken bir anda kendimi stüdyoda buldum. Demo’yu okudum, iş bitti. Biraz hızlı oldu” diye konuştu.

Müziğe ara verdiği süre içerisinde oyunculuk ve sporla ilgilendiğini ifade eden Yasemin Yürük şunları söyledi: “Bir ara Yılmaz Erdoğan’ın oyunculuk atölyesi Mutfak’taydım. Oradan çıktım biraz dizilerde oynadım. Sonra dedim ki ‘Ben bu yeni nesile yetişemiyorum. Yasemin sen hoca ol’ Spor eğitimi aldım ve şimdi antrenörlük yapıyorum. Hisar’da ufak bir stüdyom var. Orada ders veriyorum ya da serbest çalışıyorum”

“İlk kez yalnız hissettim”

Yasemin Yürük, yeniden müzik çalışmalarına başladığını dönemde kendisini yalnız hissettiğini söyledi. Hepsi grubundan ayrı ilk kez müzik çalışması yaptığını belirten Yürük, “İlk defa hayatımda kızlar yoktu. Kendimi bu yüzden çok yalnız hissettim. Biz sahnede bir bakışımızdan, gözümüzden ne yapmamız gerektiğini anlardık. O yüzden onlarsız bir şeyler yapmaya alışıyorum diyebilirim. Şöyle de güzel tarafı var. Kimseyi düşünmeden istediğimi yapabilirim. Grup olmanın zorluğu oydu” dedi. Yürük, eski grup üyelerinden destek aldığını söyledi: “Gülçin benimle çok ilgilendi. Böyle bir şey yaptığımı duyunca çok heyecanlandı. Diğer kızlarda sevindi ama onlar biraz çoluk çocuğa karıştığı için çok etkilenmediler. Bütün kızlar çok destek oldu.”

İzel-Çelik-Ercan grubunun yeniden bir araya geldiğini gazetecilerden öğrenen Yürük, “Hepsi grubu olarak sizden böyle bir hareket gelir mi?” sorusuna “Biz birleşmeyiz artık. İmkânsız gibi bir şey. Herkesin hayat akışı başka bir noktada. Kızların çocukları var. Gülçin devam ediyor ama bir araya gelmem mümkün değil” diye yanıt verdi.

Büyük bir iddia ile sektöre dönüş yapmadığını söyleyen Yürük, “Bu işi eğlenmek için yapıyorum. Çok büyük bir iddiam yok. Sahnede olmak ya da şarkı söylemek. İnsanlara kalbinden geçeni aktarabilmek çok güzel ve özel bir şey. Bunu yapmak istiyorum” şeklinde konuştu.