Kültür Sanat 15.03.2018 08:00

Kemanın Parlayan Yıldızları

İş Sanat'ın Millî Reasürans'ta düzenlediği Parlayan Yıldızlar serisinin mart ayındaki konukları genç kemancılar Sena Umul ve Aslı Ayben Özdemir oluyor.
Kemanın Parlayan Yıldızları

1993 doğumlu Sena Umul, klasik kemençe sanatçısı annesiyle başladığı eğitimini daha sonra Çiğdem İyicil ile sürdürdü. Lisans eğitimini MSGSÜ Devlet Konservatuvarı’nda Hande Özyürek ve Almanya-Musikhochschule Lübeck’te Elisabeth Weber ile tamamladı. Türkiye ve Almanya’da çeşitli gençlik orkestralarında yer alan ve 2017’den bu yana, Frankfurt’ta Markus Daunert ile master eğitimini sürdüren Umul, aynı zamanda Düsseldorf Senfoni Orkestrası’nın stajyer kadrosunda yer alıyor.

2001 doğumlu Aslı Ayben Özdemir ise, dört yaşındayken annesi Zümrüt Alieva ile piyano; yedi yaşındayken İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda Prof. Zülfiye Seçkin ile keman öğrenimine başladı. Yurt dışındaki birçok yarışmada ödül alan genç sanatçı, 2016’da Yaylı Çalgılar için Yamaha Müzik Yarışması'nda Özel Başarı Ödülü’ne layık görüldü ve Cem Mansur yönetimindeki Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası ile Young Euro Classic, Lizbon Festivali, Alicante Festivali gibi festivallerde yer aldı.
Genç müzisyenlerin dinleyicilere enstrüman hakimiyetlerini sergileyecekleri konser, 19 Mart 2018, Pazartesi akşamı saat 20.30’da Millî Reasürans Konser Salonu’nda ücretsiz izlenebilir.