Spor 15.02.2018 21:51

Kartal Şampiyona Geçit Vermedi

PTT Erkekler Türkiye Kupası'nda Beşiktaş Sompo Japan, son şampiyon Banvit'i 80-63 mağlup etti ve Tofaş'ın yarı finaldeki rakibi oldu.
Kartal Şampiyona Geçit Vermedi

Bertan ERMAN

Karşılıklı sayılarla başlayan karşılaşmada her iki takım da birbirine üstünlük kuramadı ve ilk çeyrek 15-15'lik eşitlikle tamamlandı. Bu çeyrekte Banvit, başta Adonis Thomas ile etkili olmaya çalışırken, Beşiktaş Sompo Japan'de öne çıkan isim yeni transfer Cady Lalanne oldu. Kara Kartallar, ikinci çeyreğe art arda gelen üçlüklerle başladı yaklaşık 3 dakikada 9-2'lik bir seriyle farkı 7 sayıya çıkardı. D.J. Strawberry ile iyi bir ivme yakalayan Siyah Beyazlılar, soyunma odasına 41-32 önde gitti.

Üçüncü çeyreğe Cady Lalanne'in boyalı alandan bulduğu basketlerle başlayan Beşiktaş Sompo Japan, Jon Diebler, Kenan Sipahi ve Josh Adams ile bulduğu 3 sayılık basketlerle 5 dakikada farkı 18 sayıya çıkardı. Çeyreğin ikinci 5 dakikalık kısmında oyunun kontrolünü ele geçiren Siyah Beyazlılar, son 10 dakikaya 67-44'lük üstünlükle girdi. Kalan dakikalarda rahat bir oyun çıkaran Kara Kartallar, karşılaşmayı 80-63 kazandı.

Beşiktaş Sompo Japan'de D.J. Strawberry, 14 sayı, 6 ribaund ve 3 asistle maçın yıldızı seçildi. Banvit'te ise Adonis Thomas ve Damian Kulig 16'şar sayıyla oynasa da, Bandırma ekibinin elenmesine mani olamadı.