Spor 25.09.2018 17:03

Karşıyaka Stadını İstiyor

Türk futbolunun köklü kulüplerinden Karşıyaka'nın taraftarları, stadyum krizinin sona ermesini istiyor.
Karşıyaka Stadını İstiyor

Bertan ERMAN

İstanbul dışında kurulan ilk spor kulübü Karşıyaka, son 3 sezonda 1. Lig'den 3. Lig'e kadar geriledi. Maddi anlamda zorluklar çeken Yeşil Kırmızılı kulübün transfer yasağı da bulunuyor. Ancak Kaf Kaf'ın sorunu sadece bundan ibaret değil...

20 yıl önce, İzmir'deki stadyum sorununu dile getiren ilk takım olan Karşıyaka'da, Yalı'daki stadyumun yenilenmesi için 4 yıl önce temelleri atılmıştı. Fakat 2016 yılında inşaat çalışmaları durduruldu. İhale problemleri, belediyelerin tutumları derken, ezeli rakiplerden Göztepe'nin Gürsel Aksel Stadyumu ve Altay'ın Alsancak Stadyumu'nun inşaatları tüm hızıyla sürüyor; Karşıyaka'nın stadyumu ise, terk edilmiş bir şekilde duruyor.

Karşıyaka Stadı'nın son durumu...

TARAFTARLAR STADI İSTİYOR

Yeşil Kırmızılı ekibin taraftar grubu Karşıyaka Çarşı, dün internet sitesinde yayımladıkları bildiride, kulübün 106. kuruluş yıldönümünde, stadyum ile ilgili isteklerini dile getireceği bir organizasyon düzenleyeceğini duyurdu. Karşıyaka Çarşı'nın, "ÇARŞI 1 KASIM'DA GEREKENİ YAPACAK!" başıklı bildirisi şu şekilde:

"İzmir'de ilk stat talebimizi biz dile getirmemize rağmen hala stadı olmayan bir camiayız biz. KISACASI BİZ STADIMIZI İSTİYORUZ. 1 KASIM 2018 Perşembe günü Karşıyaka Çarşı, stat isteğini en güçlü sesi ile haykıracak. Organizasyon detayları ilerleyen zamanda duyurulacak. Bu arada, bugünden itibaren, 3 gün boyunca #Karşıyakahakkınıarıyor ve #KarşıyakaTürkBayrağıdır hashtagleri ile sosyal medyada yükleneceğiz. Tüm taraftarımızın bilgisine."