Spor 01.11.2018 14:44 Güncelleme: 01.11.2018 15:05

Türk Sporunun Asırlık Çınarı Karşıyaka 106 Yaşında

Türk sporunun asırlık çınarlarından Karşıyaka Spor Kulübü, bugün 106. yılını kutluyor.
Türk Sporunun Asırlık Çınarı Karşıyaka 106 Yaşında

Yeşil Kırmızılı ekibin resmi internet sitesinde, kuruluş yıldönümü ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

"Türk spor tarihinin yüz yılı aşan çınarı, Karşıyaka Spor Kulübü’nün bugün doğum günü. Zühtü Işıl başta olmak üzere Kadızade Raşit, Süreyya İplikçi, Refil Civelek, Osman Nuri, ve Örnekköylü Hüseyin önderliğinde bir zeytin ağacının altında başlayan bu hikâye büyüyerek devam ediyor. İlk günden bugüne kadar; cumhuriyetin temel değerlerine bağlı, azimli ve ahlâklı nesiller yetiştirme hedefinde olan ve bu hedefte elde ettiği başarıların haklı gururunu yaşayan Karşıyaka Spor Kulübü’nün 106. yaşı kutlu olsun!"

Karşıyaka Spor Kulübü, birçok açıdan ilkleri barındırıyor.

1 Kasım 1912 tarihinde kurulan Karşıyaka Spor Kulübü, Ankaragücü'nün temellerini oluşturan Turan Sanatkarangücü ve Altınörs İdmanyurdu kulüplerinin 31 Ağustos 1910 tarihinde, İstanbul'da kurlumasından dolayı, Anadolu'da kurulan ilk spor kulübü olarak dikkat çekiyor.

Ayrıca Karşıyaka, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün cumhurbaşkanı olarak ziyaret ettiği ve bizzat Atatürk tarafından armasına Türk Bayrağı alan ilk kulüptür.

Karşıyaka, başta futbol, basketbol ve voleybol olmak üzere, 9 farklı branşta faaliyet gösteriyor. Özellikle basketboldaki başarılarıyla gündeme gelen Karşıyaka'nın, 1986-1987 ve 2014-2015 sezonlarında Türkiye Basketbol Ligi (Şimdiki adıyla Basketbol Süper Ligi) şampiyonluğu ve FIBA Euro Challenge'ta ikinciliği bulunuyor.