Magazin 16.01.2020 09:09

KARAKOMİK FİLMLER 2 İLK KEZ İLEYİCİ İLE BULUŞTU

Cem Yılmaz'ın yönetmenliğini ve senaristliğini üstlendiği 'Karakomik Filmler' serisinin devam filmi Karakomik Filmler 2 galası önceki gün gerçekleştirildi. İki filmin tüm oyuncu kadrosunun katıldığı gala görkemli kadrosuyla dikkati çekti.
KARAKOMİK FİLMLER 2 İLK KEZ İLEYİCİ İLE BULUŞTU

Cem Yılmaz’ın yönetmenliğini ve senaristliğini yaptığı, yapımcılığını NuLook ve CMYLMZ Fikirsanat’ın üstlendiği Karakomik Filmler 2, birbirinden bağımsız, hikayeleriyle 17 Ocak’ta vizyona giriyor. Filmlerin galası önceki akşam Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde gerçekleştirildi.

 Galaya her iki filmin oyuncu kadrosunda yer alan Cem Yılmaz, Özkan Uğur, Çağlar Çorumlu, Zafer Algöz, Can Yılmaz, Büşra Develi, Özge Özpirinçci, Cem Davran, Celil Nalçakan, Emin Gürsoy, Hakan Gerçek, Saba Tümer katıldı. Davetliler arasında ise Demet Akbağ, Sevil Sabancı, Pervin Ersoy, Seda Bakan, İdil-Mert Fırat, Nilperi Şahinkaya ve Emre Yusufi, Demet Evgar, Ayşegül Dinçkök, Elif Dürüst, Yasemin Aloğlu, Sedef İybar, Berrin-Olgun Zorlu, Mehmet-Can Aslantuğ, Doğa Rutkay Kamal-Kerimcan Kamal, Bade İşçil, Burak Yamantürk, Ali Sunal, Ferit Aktuğ, Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan, Jaklin Güner, Elif Gönlüm, Zeynep Selgur, Harun Tekin, Tilda Tezman, İbrahim Selim, Çiğdem Kamer, Dilek Hanif, Selin Şekerci gibi isimler yer aldı.

 Cem Yılmaz ve Muzaffer Yıldırım perde açılıp film başlamadan önce sahnede izleyicilerle buluştu. Cem Yılmaz, “Bildiğiniz gibi filmlerin ilk serisini ekim ayında sizlerin beğenisine sunduk ve beğenmediniz, ama bu bizi yıkmadı çünkü iki tane daha çekmiştik.” diyerek esprili bir söylemle başladığı konuşmasıyla salonu güldürdü. Yılmaz, “Karakomik Filmler ile 2000’li yılların başında yazdığım hikayeleri beyazperdeye taşıdık. 47 yaşındayım, 23 senedir sinemayla hobi olarak ilgileniyorum” dedi. Yılmaz sahnede davetliler arasında bulunan Yavuz Turgul’a da sahneden seslenerek, “Hayatımda ilk izlediğim Türk filminde emeği olan dolayısıyla bugün burada izleyeceğiniz filmlerde de katkısı olan Yavuz Turgul bugün burada bizlerle. Sinemayla ilgili ne hissetiysem onun mutlaka bir parçası vardır” dedi. Cem Yılmaz’ın ‘filmlerimizin mimarı’ dediği yapımcı Muzaffer Yıldırım ise “Cem’le uzun süredir birlikte çalışıyoruz. Yapığımız her filmden gurur duyuyorum. Eminim yıllar sonra izlediklerinde bu filmleri izlemekten keyif alacaklar. Karakomik Filmler ile sizlere yeni bir tarzı sunmaktan mutluluk duyuyoruz” diye konuştu. Gala gösteriminin sonunda tüm oyuncular sahneye çıkarak izleyicileri selamladı ve teşekkürlerini sundu.

 Cem Yılmaz Emanet filminde Birol, Deli’de ise Taksici Güven karakterleriyle beyazperdede iki karakteri canlandırıyor. Kara bir mizah barındıran Emanet ve Deli, Cem Yılmaz’ın yıllar önce kaleme aldığı senaryoların beyazperdeye uyarlanmasını oluşturuyor. Emanet; Birol’un (Cem Yılmaz) yetenek yarışmalarıyla şöhret olma hayalinin peşinden koşan Birol’un macerasını izletirken kadrosunda Cem Yılmaz, Çağlar Çorumlu, Özge Özpirinçci, Tansu Biçer, Celil Nalçakan, Saba Tümer gibi isimleri bulunduruyor. Deli ise Taksici Güven’in (Cem Yılmaz) yolculuğunu ekrana getiriyor. En büyük hayali ‘aşık olduğu kızın gözlerine saatlerce bakmak’ olan Güven, bir gece mesaisinde başına gelen olayların örgüsüyle, seyirciye dramatik bir hikaye yaşatıyor. Deli’de Cem Yılmaz’ın yanı sıra Özkan Uğur, Cem Davran, Büşra Develi, Emin Gürsoy rol alıyor.

 2018’de çekimleri gerçekleştirilen Deli ve Emanet, toplam 110 dakika süreleriyle seyirciyle buluşuyor. Her iki filmin müziklerinde de Jinglehouse imzası bulunuyor. Ayrıca Erkin Arslan’ın filme özel yaptığı ‘Rompo Happa’ ve Yasemin Mori’nin ‘Tuzlu Su’ şarkıları da filmde yer alıyor.

 ‘Karakomik Filmler’ serisinin ana sponsorluğunu ev teknolojilerinin lider markalarından Arçelik, co-sponsorluğunu ise Ford üstleniyor.