Gayrimenkul 07.05.2019 03:00 Güncelleme: 10.05.2019 13:10

Kar Group'tan 40 milyon TL'lik yatırım

Kar Group, Sancaktepe Hazır Beton Tesisi'nin yenileme yatırımından sonra Kayapa Agrega ve Hazır Beton Tesisi'ni tamamlayarak faaliyete aldı. Hazır betonun yanı sıra mıcır, yıkanmış ve yıkanmamış taş tozu, stabilize, duvar taşı, alt temel ve plentmiks yol malzemeleri üretimi yapan tesis 40 milyon TL'lik yatırımla hayata geçti.
Kar Group'tan 40 milyon TL'lik yatırım

Kar Group, 2019 yılı için planladığı yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu yıl 50'nci yaşını kutlayan Kar Group, Karbeton Sancaktepe Hazır Beton Tesisi yatırımını tamamlamasının ardından şimdi de Bursa'da konumlanan Kayapa Agrega ve Hazır Beton Tesisi'ni bitirerek faaliyete aldı. Hazır betonun yanı sıra mıcır, yıkanmış-yıkanmamış taş tozu, stabilize, duvar taşı, alt temel ve plentmiks yol malzemeleri üretimi yapan tesis 40 milyon TL'lik yatırımla hayata geçti.

Kayapa yatırımını 2018 yılında planlarına aldıklarını söyleyen Kar Group Yönetim Kurulu Üyesi Şenol Üçüncü, bu plan doğrultusunda yatırımlarına aralıksız devam ettiklerini ifade etti. Tesis ile ilgili bilgi veren Üçüncü "2018 yılında planlamamıza aldığımız bu çevreye duyarlı yatırımımızı 2019 yılının ilk çeyreğinde hayata geçirmiş olduk. Biz grup olarak yeşil ve çevre konusuna büyük önem veriyoruz ve tüm yatırımlarımızı bu kriterlerimiz doğrultusunda planlayarak hayata geçiriyoruz. Bu tesisimiz de diğerlerinde olduğu gibi hava kalitesinin korunması, gürültü, atık su kontrolü, akaryakıt, yağ ve kimyasal madde yönetimi, katı atık yönetimi ve trafik yönetimi gibi ayrıntılı çevre kontrolü unsurları göz önünde tutularak planlandı.

Kayapa Agrega ve Hazır Beton Tesisi, Bursa'nın Nilüfer ilçesi Kayapa Bölgesi'nde konumlanıyor. Hazır betonun yanı sıra mıcır, yıkanmış-yıkanmamış taş tozu, stabilize, duvar taşı, alt temel ve plentmiks yol malzemeleri üretimi yapan tesisimizi 40 milyon TL yatırımla hayata geçirdik. Üretimde büyümeyi hedefleyen bir kuruluş olmamızdan dolayı bundan sonra da yatırımlarımıza ara vermeden devam ediyoruz" diye konuştu.

Kayapa Agrega ve Hazır Beton Tesisi, saatte 1.200 ton agrega, saatte 150 m3 hazır beton üretim kapasitesine sahip bulunuyor.