Kültür Sanat 15.09.2020 13:19 Güncelleme: 15.09.2020 13:23

Kapadokya'da turizm filmleri festivali heyecanı başladı

Cannes, Berlin, Tokyo, Barselona ve Viyana'nın da aralarında bulunduğu 19 dünya şehrinde düzenlenen Uluslararası Turizm Filmleri Festivali'nin Türkiye etabı bu yıl Kapadokya'da yapılıyor.
Kapadokya'da turizm filmleri festivali heyecanı başladı

Uluslararası Turizm Filmleri Festivali Başkanı Yapımcı, yönetmen Can Saraçoğlu, gazetemiz YeniBirlik'e bu festivalin Türk turizminin tanıtımı açısından çok önemli bir yerde olduğunun altını çizdi

SEMA SEZEN

Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla Nevşehir Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan festival dün başladı.
Türkiye etabında dereceye giren filmlerin 19 ülkede tanıtım fırsatı bulacağı Uluslararası Turizm Filmleri Festivali turizm sektörüne yön veren kamu kurumları, yerel yönetimler, turizm firmaları, oteller, acentalar ve hava yollarını aynı sahnede buluşturacak.
Uluslararası Turizm Film Festivalleri Komitesine (CIFFT Federasyonu) üye 18 ülkeden yönetmen, yapımcı, festival yöneticisi, sosyal medya fenomeni ve turizm sektörü temsilcilerinin katılacağı festival ülkemizin turizm potansiyelinin artırılması, turizm ekonomimizin geliştirilmesi, kültür, sanat ve tarihi zenginliğimizin dünyaya duyurulması için önemli bir fırsat sağlayacak.
Festivalde yer alacak özel bölümde ise Türkiye’deki film çekim olanakları ve yeni sinema yasası ile yürülüğe giren yabancı film teşvikleri özel olarak hazırlanan “Filming In Turkey” internet sitesi ile birlikte tanıtılacak.

"SADECE BİR FİLM FESTİVALİ DEĞİL, TANITIM FESTİVALİ"

Uluslararası Turizm Filmleri Festivali Başkanı, CIFFT Federasyonu Üyesi, Yapımcı Yönetmen Can Saraçoğlu, festivalin 5 yıldır İstanbul'da yapıldığını, bu yıl ise Nevşehir'de gerçekleştiğini belirtti.

Pandemi nedeniyle risk almamak anlamında bu yıl halktan katılımın sınırlı tutulduğunu, festivalde sadece yurt dışından gelen 60 misafirin ağırlandığını söyleyen Saraçoğlu, hedeflerinin Türk turizmini dünyaya en iyi şekilde tanıtmak olduğunu kaydetti. Saraçoğlu, Uluslararası Turizm Filmleri Festivalinin sadece film festivali değil, bir tanıtım festivali olduğunu hatırlattı. Saraçoğlu festivalle ilgili şu ifadeleri kullandı: "Daha önceki yıllarda festivalde 5 ayrı salonda gösterim yapılıp, konferanslar düzenlerken, bu yıl pandemi nedeniyle bu tür etkinlikleri yapma lüksümüz maalesef yok. Koronavirüs riskini azaltmak için bu yıl daha çok yurt dışı tanıtımı üzerinde durmaya karar verdik. Yurt dışından dünyaca ünlü yapımcı, yönetmen ve turizmci 60 misafirimizi iyi ağırlayıp, Türkiye'yi, Kapadokya'yı iyi bir şekilde tanıtırsak festival, başlangıç amacına ulaşmış olacak. Kültür ve turizm temalı filmlerin yer aldığı film yarışmasının kategorileri arasında Sağlık, Spor, İnanç, Gastronomi, Doğa Turizmi, Arkeoloji, Kültür Turizmi kategorilerinin dışında özel sektörden Oteller, Hava Yolları, Acentalar, Yerel Yönetimler kategorileri bulunuyor. Turizme yön veren ve rol alan tüm “Turizm Aktörlerinin” aynı sahnede buluştuğu bir festival olacak. Pandemi nedeniyle katılımın kısıtlı tutulmasına karşın, bu festivalin dünyada sesimizin güçlü duyulmasını sağlayacağını umuyoruz."

ÖDÜL TÖRENİ PAŞABAĞ ÖREN ALANI'NDA

Yaşanılan salgın süreci nedeniyle tüm etkinliklerde sosyal mesafe kuralının ön planda tutulduğu festivalin film gösterimleri 16-17 Eylül’de açık hava gösterimi olarak Nevşehir Kalesi’nde gerçekleştirilecek. Festivalin uluslararası film yarışması ödül töreni de Paşabağları Ören Alanı’nda düzenlenecek. Törende seyahat filmleri, turizm firmaları, turizm markaları, turizm destinasyonları, şehir filmleri, bölge filmleri, ülke filmleri kategorilerinde 7 dalda 28 ödül verilecek. Festival 18 Eylül’de sona erecek.