Magazin 16.04.2021 04:37

İyilik İçin Sanat Derneği ve Türk Kızılay Derneği iş birliğiyle…

Türkiye'de sanat ortamının gelişimine katkıda bulunmayı amaçlayan, sergilerden elde ettiği gelirle sanatçıları destekleyen İyilik İçin Sanat Derneği'nin Türk Kızılay Derneği iş birliği ile Hilâl-i Ahmer Kadınları'na ithafen düzenlediği sergi, 15 Nisan Dünya Sanat Günü'nde Atölye Cer'de görücüye çıktı.
İyilik İçin Sanat Derneği ve Türk Kızılay Derneği iş birliğiyle…

Evrensel bir değer olan sanatın daha geniş kitlelere yayılması amacıyla faaliyetlerini sürdüren İyilik İçin Sanat Derneği, 15 Nisan Dünya Sanat Günü’ne denk gelen kuruluş yıl dönümünün 6. senesinde Türk Kızılay Derneğiile anlamlı bir iş birliği yaparak Hilâl-i Ahmer Sergisi’ni sanatseverlerle buluşturdu. Atölye Cer sanatçılarının nadide eserlerinin satışa sunulduğu sergide, Türk Kızılay İstanbul Büyükşehir Şube Kadın Kolları tarafından hazırlanan bir video ile de Hilâl-i Ahmer’in kahraman kadınlarının savaş yıllarında yaptıkları sanat çalışmalarıyla askerlere verdiği desteğe tanıklık edildi.

İyilik İçin Sanat Derneği’nin Ege Yapı ile iş birliğine giderek profesyonel sanatçıların katılımıyla Türkiye’de ilk kez bir şantiye alanında hayata geçirdiği Atölye Cer’in ev sahipliği yaptığı sergiye, dernek üyeleri, bağışçılar, sanatçılar ve birçok sanatsever katıldı. Sanatçıların bugüne kadar atölyede ürettiği eserler ile bu proje için özel üretilen eserlerden oluşan seçkinin yanı sıra Atölye Cer sanatçılarından Kerem Topuz’un NFT çalışması ilk Türk hemşire Safiye Hüseyin Elbi’nin portresi de sergi kapsamında satışa sunuldu.

İyilik İçin Sanat Derneği’nin sanata değer veren tüm kurumlarla sanatçılar arasında bir köprü görevi üstlendiğini belirten İyilik İçin Sanat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Selin Bozkurt, “Geçmiş dönemdeki savaş yıllarında Hilâl-i Ahmer kadınlarının yaptığı sanat çalışmaları ile milletimiz için ortaya koyduğu fedakârlıklar hepimizin yolunu aydınlatıyor. Biz de, üyelerinin tamamı kadınlardan oluşan İyilik İçin Sanat Derneği olarak hiçbir kâr amacı gütmeden aynı özveri ile faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Kadınlardan kurulu bir sivil toplum kuruluşu olarak Türk sanatını ve genç sanatçıları desteklemek amacıyla çıktığımız bu yolda çalışmalarımızın meyvelerini toplamak bizlere motivasyon kaynağı oluyor. Bugün Türk Kızılay’ı gibi ülkemizin tarihinde iz bırakmış önemli bir dernek ile bir arada olmaktan mutluluk duyuyoruz. Hilâl-i Ahmer kadınlarına da ayrıca teşekkür ediyoruz. Yolumuza ışık oldular. Onların açtığı bu yolda emin adımlarla ilerleyerek Türk sanatına ve ülkemize katkı sağlamayı sürdüreceğiz.” dedi.

Açılış konuşmasında Hilâl-i Ahmer kadınlarına duyduğu hayranlığı dile getiren Türk Kızılay İstanbul Büyükşehir Şube Kadın Kolları İl Başkanı Nilhan Kösen Ayan ise, “Kızılayımızın tarihinde, Safiye Hüseyin Elbi, Halide Edip Adıvar, Fatma Aliye Hanım, Kara Fatma lakaplı Fatma Seher Hanım ve Şair Nigar Hanım gibi hayranlık duyduğum çok fazla kadın var. Cephede mücadele etmiş, aynı zamanda toplumu güçlendirmek için sanat evleri kurup, sanatı ve ilmi topluma yaymak için büyük uğraşlar vermiş bu güçlü, ilham verici Hilâl-i Ahmer kadınlarımızı şükranla, rahmetle ve sanatla anıyoruz.” dedi.

Sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uygun bir şekilde gerçekleştirilen sergi, Atölye Cer’de 20 gün boyunca açık kalacak. HES kodu ile giriş yapılan sergi, hafta içi her gün 11.00 - 19.00 saatleri arasında görülebiliyor. Sergi aynı zamanda İyilik İçin Sanat Derneği’nin www.iyilikicinsanat.org web sitesinden de takip edilebiliyor.ŞAFAK GÜVEN