Vakıf Katılım web
Ekonomi 26.01.2023 07:00

İTO Meclis Başkanı Erhan Erken, Girişimci Buluşmaları'nda konuştu

İTO Meclis Başkanı Erhan Erken, "Girişimcilik bir takım oyunudur ve bu takım oyununda olabildiğince kendimizi besleyen insanların içinde yer almalıyız." dedi.
İTO Meclis Başkanı Erhan Erken, Girişimci Buluşmaları'nda konuştu

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Meclis Başkanı Erhan Erken, 'Girişimcilik bir takım oyunudur ve bu takım oyununda olabildiğince kendimizi besleyen insanların içinde yer almalıyız.' ifadesini kullandı.

Girişimci İşadamları Vakfı (GİV) tarafından Eyüp Bahariye Mevlevihanesi'nde düzenlenen 'Girişimci Buluşmaları'nın bu ayki konuğu İTO Meclis Başkanı Erhan Erken oldu.

GİV'den yapılan açıklamada buradaki konuşmasına yer verilen Erken, girişimci ruhlu insanların en önde koşmasının önemine dikkati çekerek, gençlere yılmadan daha iyisine ulaşmak için çok çalışmaları tavsiyesinde bulundu.

Girişimcilerin hayal kurarak, ahlaklı olmayı unutmadan ve iyi bir planla hedefe koşması gerektiğini belirten Erken, 'Maddi sermayenin yanında insanın manevi sermayesi de çok önemlidir. Girişimcilik bir takım oyunudur ve bu takım oyununda olabildiğince kendimizi besleyen insanların içinde yer almalıyız. Girişimcilikte en önemli konulardan birisi de dünya ile bağımızı koparmamaktır. Dünyanın ve ülkenin gündemini takip ederek şartları iyi analiz etmeliyiz.' ifadelerini kullandı.

GİV Başkanı Mehmet Koç da Cumhurbaşkanlığında bir girişim ofisi kurulması gerektiğini ifade ederek, 'Bu ofis ile birlikte Türkiye’de girişimciliğin öneminin artacağına inanıyoruz ve bu konu ile ilgili çalışmalarımızı sürdürerek ülkemiz için çok önemli bir hizmette bulunacağımızı düşünüyoruz. KOSGEB ile geliştireceğimiz bir projenin müjdesini vermek isterim. Bu projede nesnelerin interneti, siber güvenlik, yapay zeka ve şirketlerin dijital dönüşümü konularında 200'e yakın kişiye eğitim vereceğiz ve içlerinden 100 tanesine birer milyon lira destek sağlanacak.' yorumunu yaptı.

- 9. GİV Girişimcilik Ödülleri sahiplerini buldu

Verilen bilgiye göre, 2011 yılından itibaren 1.600’ün üzerinde proje başvurusu gerçekleştirilen, 300 proje derecelendirilerek taltif edilen ve ödüllendirilen 9. GİV Girişimcilik Ödülleri, Girişimci Buluşmaları'nda takdim edildi.

GİV Girişimcilik Ödülleri’nin Proje Fikir Ödülleri Kategorisi’nde birincilik ödülü 14-13 İnovatif Tarım Sistemi projesi ile Ömer Şalcı, HEYSEM-Noninvaziv Yöntem ile Hemoglobin, Nabız, Saturasyon ve Methemoglobin Değerleri Ölçüm Cihazı projesi ile ikincilik ödülü Şule Söylemezoğlu ve DESİGN Al projesi ile üçüncülük ödülü Buğrahan Zeki Kadak’a verildi.

Üçüncüye 50 bin TL, ikinciye 100 bin TL ve birinciye 150 bin TL ile toplam 300 bin TL ödül, yapılan törenle sahiplerini buldu.

Etkinlik, Girişimci İşadamları Vakfı Genel Başkanı Mehmet Koç’un Erhan Erken’e teşekkür plaketi ve Girişimci İşadamları Vakfı üyelerine rozet takdimi sonrasında hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.