Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 05.09.2024 14:00 Güncelleme: 05.09.2024 09:32

İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg Kopenhag'da tutuklandı

İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg, Çarşamba günü Danimarka polisi tarafından Kopenhag Üniversitesi müze binasında gerçekleşen bir eylemle bağlantılı olarak tutuklandı.
İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg Kopenhag'da tutuklandı

Kopenhag polisi, kamu yayın kuruluşu DR'ya altı kişinin tutuklandığını açıkaldı; ancak, Greta Thunberg'in bunlar arasında olup olmadığını teyit etmedi.

Thunberg, sabahın erken saatlerinde Instagram'da Kopenhag Üniversitesi'nde bulunduğunu ve polisin de orada olduğunu yazdı.

İsveçli Greta Thunberg, Instagram profilinde kendisinin ve öğrencilerin orada olduğunu çünkü şu ana kadar başka hiçbir eylemin işe yaramadığını yazıyor.

İşgale Karşı Öğrenciler grubu, Instagram'da yayınladıkları basın bülteninde, bu sabah Kopenhag Üniversitesi'ndeki rektörlük ofisinin bulunduğu müze binasını işgal ettiklerini yazdı. Bina, Frue Plads'ta yer alıyor.

Grubun Instagram hesabından alınan videoda, Filistin bayraklarının pencerelere asıldığı görülüyor:

Yapılan açıklamalara göre, İşgale Karşı Öğrenciler, gruba göre Kopenhag Üniversitesi'nin İsrail üniversiteleriyle işbirliğini sürdürmesinden ve böylece "soykırım yapmak için kullanılan bilgiye katkıda bulunmasından" memnun değil.

Basın bülteninde, ''Kopenhag Üniversitesi İsrail üniversiteleriyle işbirliğini sonlandırana kadar siteden ayrılmayacağız'' denildi.