Kültür Sanat 24.01.2022 14:19

İSTANBUL DEVLET TİYATROSU'NDA BU HAFTA (25 – 30 Ocak)

İstanbul Devlet Tiyatrosu bu hafta üçü turne, ikisi çocuk oyunu olmak üzere toplam dokuz oyunla seyirci karşısına çıkıyor.
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU'NDA BU HAFTA (25 – 30 Ocak)

İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda bu hafta ‘Güneşle Buluşmak İsteyen Kardan Adam’ da 28 Ocak’ta Mecidiyeköy Büyük Sahne’de prömiyer yapıyor.

25-30 Ocak haftasında İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda sahnelenecek oyunlar şöyle; Bursa Devlet Tiyatrosu yapımı, usta kalem Haldun Taner’in yazdığı ve ‘Gecekondu ortamında kahramanlık parodisi’ diye adlandırdığı, müzikalini Yalçın Tura’nın yaptığı, yönetmenliğini Bora Özkula’nun yaptığı ve başlıca rollerinde Halil Balkanlar, Arzu Tan Bayraktutan ve Levent Uzunbilek’in yanısıra 34 kişilik oyuncu ve 6 kişilik orkestranın yer aldığı ‘Keşanlı Ali Destanı’ 25-26-27 Ocak, saat 20.00'de Atatürk Kültür Merkezi Tiyatro Salonunda İstanbullu sanatseverle buluşacak.

Yine bir turne oyunu olan İzmir Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenen Boris Vian ve John Steinbeck'in yazdığı, Işıl Yüce ve Ülkü Tamer’in Türkçeye çevirdiği, Gökhan Aktemur’un uyarladığı ve Akif Yeşilkaya’nın yönettiği ‘Karıncalar-Bir Savaş Vardı’, 25-30 Ocak haftasında Üsküdar Tekel Sahnesi'nde olacak.

Death of England adıyla 2020'de dünya prömiyerini yapan Clint Dyer ve Roy Williams'ın yazdığı ‘Maçın Adamı’ Kayhan Berkin rejisiyle Atatürk Kültür Merkezi Çok Amaçlı Salon'da 27-28 Ocak'ta seyirci ile buluşacak.

Turan Günay'ın yönettiği ve Picasso'yu Ahmet Burak Bacınoğlu’nun, Fischer karakterini ise Sinem Şahin Budak’ın canladırdığı ‘Bir Picasso’ 27-28 ve 29 Ocak'ta Mecidiyeköy Stüdyo Sahne'de.

Usta tiyatrocu Metin Belgin , Alman senaryo ve oyun yazarı Patrick Süskind'in kontrbasçı bir devlet memurunu anlattığı ‘Kontrabas’ oyununu ile 30. yılında sahnede.  İlk kez 11 Ocak 1992'de sahnelenen oyun bu hafta 27-28 ve 29 Ocak'ta Garibaldi Sahnesi'nde.

Eberhard Streul'un yazdığı, Yücel Erten'in çevirdiği, Ali İpin'in yönettiği ve Murat Karasu ile Özge özdemir'in oyuncu olarak yer aldığı ‘Josef Bieder'in Yıldızının Parladığı An (Aksesuvarcı)’ bu hafta 27-28 ve 29 Ocak'ta Zeytinburnu Kültür Merkezi'nde seyirci karşısına çıkıyor.

Bir diğer turne oyunu olan Bursa Devlet Tiyatrosu yapımı Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nı nasıl ve hangi koşullarda yazdığını anlatan ‘Şair, Şiir, Şuur Mehmet Akif Ersoy’ oyunu 29 ve 30 Ocak'ta Fatih Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi'nde sahnelenecek.

2021-2022 eğitim öğretim yılı birinci döneminin bitimiyle beraber yarıyıl tatilinde perdelerini çocuklar için açarak çocuklara tiyatro sevgisi aşılamayı ve geleceğin tiyatro izleyicisini oluşturmayı hedefleyen Devlet Tiyatroları, tüm bölgelerinde 19 farklı çocuk oyununu minik sanatseverlerle buluşturuyor. Bu kapsamda ‘Güneşle Buluşmak İsteyen Kardan Adam’ da 28 Ocak’taki prömiyerinin ardından, 29, 30 Ocak'ta da Mecidiyeköy Büyük Sahne'de minik izleyicilerle buluşacak.

Faik Ertener tarafından kaleme alınan ve yönetilen, hayatından mutlu olmayan insanın, başka biri olma macerasını işleyen ‘Siz Ne Dersiniz’ adlı çocuk oyunu 30 Ocak'ta Atatürk Kültür Merkezi Çok Amaçlı Salon'da minik sanatseverlere keyifli anlar yaşatacak.