Vakıf Katılım web
Tiyatro 22.02.2022 10:34

İSTANBUL DEVLET TİYATROSUNDA BU HAFTA (22 – 27 Şubat)

İstanbul Devlet Tiyatrosu bu hafta 1'i çocuk oyunu olmak üzere 7 oyunla seyirci karşısına çıkıyor. Haftanın oyunları; Profesyonel, Sanki Hiçbir Şey Olmamış Gibi, Karmakarışık, Bay Z., Gazale (Uzun Gece), Her Şey Yolundaymış Gibi, Siz Ne Dersiniz.
İSTANBUL DEVLET TİYATROSUNDA BU HAFTA (22 – 27 Şubat)

Profesyonel Atatürk Kültür Merkezi Tiyatro Salonu ve Zeytinburnu Sahnesinde

Duşan Kovaçeviç'in kaleme aldığı, usta yönetmen Işıl Kasapoğlu'nun yönetmenliğini üstlendiği, insana dair duyguların güldürerek ve sorgulayarak sahnelendiği, başrollerini usta sanatçılar Bülent Emin Yarar ve Yetkin Dikinciler'in paylaştığı oyun, bu hafta 23, 24 Şubat'ta AKM Tiyatro Salonunda ve 25,26 Şubatta da Zeytinburnu Sahnesinde.

Sanki Hiçbir Şey Olmamış Gibi Atatürk Kültür Merkezi Çok Amaçlı Salon'da

Günay Ertekin'in  yazdığı, Eylem Yıldız'ın yönettiği  Sanki Hiçbir Şey Olmamış Gibi oyunu Atatürk Kültür Merkezi Çok Amaçlı Salon'da 24 ve 25 Şubat'ta izleyici ile buluşuyor.

Karmakarışık Mecidiyeköy Büyük Sahne'de

Ray Cooney'in yazdığı Haldun Dormen ve Kemal Uzun'un çevirdiği Karmakarışık oyununda Richard Phillips adında saygın bir bakan rakip partinin sekreteriyle küçük bir kaçamak yapmak için bir otel odası tutar. Ancak ikili otel odasında bir cesetle karşılaştıklarında olaylar içinden çıkılmaz ve karmakarışık bir hâl alır. Bu keyifli oyun, 24, 25 ve 26 Şubat'ta Mecidiyeköy Büyük Sahne'de perde açıyor.

Bay Z. Mecidiyeköy'de Stüdyo Sahne'nde

Bülent Usta'nın yazdığı Atilla Şendil'in yönettiği ve Ali Çelik, Gerçek Alnıaçık, Orkun Gülşen, Ozan Uçar'ın rol aldığı Bay Z. oyunu da bu hafta Mecidiyeköy'de Stüdyo sahnede 24, 25 ve 26 Şubat'ta temsil verecek.

Gazale (Uzun Gece), Üsküdar Tekel Sahnesi'nde

İskender Pala'nın yazdığı, Hidayet Erdinç'in yönettiği ve Kethüdazade Arif Efendi'yi Seda Yıldız'ın, Maral Hatun'u Melis Özpaça'nın, İzzet Molla'yı Eray Cezayirlioğlu'nun, İsmail Dede Efendi'yi Cenk Dinçsoy'un, Celep'i Murat Yatman'ın, Mülazım Efendi'yi ise Eren Özyalçın'ın canlandırdığı  Gazale (Uzun Gece) oyunu bu hafta 26 ve 27 Şubat'ta Üsküdar Tekel Sahnesinde seyirci ile buluşuyor.

Her Şey Yolundaymış Gibi Garibaldi Sahne'de

Amerikalı yazar Neil LaBute’un modern zaman ikili ilişkileri üzerine çarpıcı yaklaşımlarla kaleme aldığı üç kısa oyunu Ölüler Diyarı, Bir Mutluluk Anı ve Karmakarışık; Her Şey Yolundaymış Gibi Dilek Güven rejisiyle bu hafta 24, 25, ve 26 Şubatta Garibaldi Sahnede.

Siz Ne Dersiniz Atatürk Kültür Merkezi Çok Amaçlı Salon'da

Faik Ertener tarafından kaleme alınan ve yönetilen, hayatından mutlu olmayan insanın, başka biri olma macerasını işleyen Siz Ne Dersiniz adlı çocuk oyunu 27 Şubat'ta Atatürk Kültür Merkezi Çok Amaçlı Salon'da minik sanatseverlere keyifli anlar yaşatacak.