Kültür Sanat 22.03.2022 12:39

İstanbul Devlet Tiyatrosunda bu hafta (22 -27 Mart)

İstanbul Devlet Tiyatrosu bu hafta 2'si çocuk, 2'si de okuma tiyatrosu olmak üzere 11 oyunla seyirci karşısına çıkıyor.
İstanbul Devlet Tiyatrosunda bu hafta (22 -27 Mart)

Anna Karenina (Ankara DT) AKM Tiyatro Salonunda

Lev Tolstoy'un yazdığı, Helen Edmundson'un oyunlaştırdığı, Cevat Çapan'ın Türkçeye çevirdiği ve İpek Atagün Gezener'in yönettiği oyun, 19. yüzyıl Rusyası'nda toplumun kurallarının sorgulanacağı, zaman zaman da toplumun kurallarının bireyi sorgulayacağı, Anna Karenina'nın Kont Vronski'yi ilk kez bir tren garında görerek başlayan aşk hikayesini anlatıyor. Bu keyifli oyun 22,23 ve 24 Mart tarihlerinde AKM Tiyatro Salonunda izleyiciyle buluşacak.

Müzikhaller AKM Tiyatro Salonunda

İstanbul Devlet Tiyatrosu oyuncuları, Türk Müzikallerindeki şarkılardan derlenen bir seçkiyi 'Müzikhaller' adı altında sanatseverler için yeniden çalıp, seslendirip danslar eşliğinde izleyenlerle buluşturacak . Müzikhaller 26 Mart saat 15.00’te AKM Tiyatro Salonunda prömiyerini yaptıktan sonra 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde yine AKM Tiyatro Salonunda bu kez saat 20.00 seyirci karşısında olacak.

İkinci Nöbetçinin Sıkıntıları AKM Çok Amaçlı Salonda

Çağımızda çokça görülen iletişim sorunlarını hem hüzünlü hem komik bir bakışla eleştiren okuma tiyatrosu İkinci Nöbetçinin Sıkıntıları, AKM Çok Amaçlı Salon’da izleyici karşına çıkıyor. Orhan Güner’in yazdığı ve Ahmet Mark Somers’in yönettiği İkinci Nöbetçinin Sıkıntıları, 24 ve 25 Mart tarihlerinde AKM Çok Amaçlı Salon’da izlenebilir.

Turta Girmemiş Orman AKM Çok Amaçlı Salonda

Turta Girmemiş Orman, 27 Mart Dünya Tiyatro günü’nde AKM’de minik tiyatroseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Turta Girmemiş Orman’ın yamacındaki Dağ, lezzetli Dev Çileklerle doludur. Sevimli aşçı Ejderha’nın Dev Çileği yemesi orman sakinleri tarafından yasaklanmıştır. En sevdiği şeyden mahrum bırakılan sevimli Ejderha, çok huysuz ve mutsuzdur. Ormanın afacan devi Devcan da baba kucağından mahrum bırakıldığı için aynı derecede mutsuzdur. Bu yüzden arkadaşı Ejderha’ya yardımcı olmaya çalışır ancak Ejderha’ya konulan yasağın nedenini bir türlü öğrenemez. Ta ki ormanda çıkan yangın tüm gerçekleri ortaya çıkarana kadar. Bakalım sevimli aşçı Ejderha özlemini çektiği lezzete kavuşabilecek mi?

Limon Mecidiyeköy Büyük Sahnede

İstanbul Devlet Tiyatrosunun yeni oyunlarından Semih Kaplanoğlu'nun Yönettiği Limon prömiyerinin ardından yine Mecidiyeköy Büyük Sahne'de seyirci ile buluşuyor. Tiyatronun farklı geleneklerinden beslenen örgüsüyle modern bireye ironik bir pencereden bakan oyun, 25, 26 ve 27 Mart'ta Mecidiyeköy Büyük Sahnede izlenebilir.

İyi Şanslar Mecidiyeköy Stüdyo Sahnede

İyi Şanslar oyunu ile koca dünyada bir nokta haline dönüştürülen insanın varoluşsal meseleleri sorgulanıyor. Oyunda Kamil Korunan, Kerim Altınbaşak ve Güney Tinin rol alıyor. İyi Şanslar, 24, 25 ve 26 Mart tarihleri Mecidiyeköy Stüdyo Sahnede izlenebilir.

Kaçış 3: Kıyamete Çağrı Üsküdar Tekel Sahnesinde

Ergenlik çağındaki bir çocuğa aşırı ilgi göstermekle, kişisel özgürlük tanımanın ortası nasıl bulunur? Çocuklarınızın hayatına ne kadar müdahale edebilirsiniz? Sanal dünyada bambaşka karakterlere bürünerek yaptıkları şeylerden sonra onları ne kadar tanıyabilirsiniz? Kontrolü kaybettikten sonra işin sonu nereye varabilir? Haley’in, internet üzerindeki video oyunlarına bağımlı gençlerin ilgisiz anne babaları için uyarı niteliğinde mesajlar barındıran oyunu, sanal gerçeklik ile gerçek hayat arasında zamanla incelen çizgiyi alacakaranlık gerilimiyle sunuyor bizlere. Metin Belgin rejisiyle Kaçış 3 Kıyamete Çağrı, bu hafta Üsküdar Tekel Sahnesinde.

Maçın Adamı Garibaldi Sahnesinde

2020 yılında dünya prömiyerini yapan, Clint Dyer ve Roy Williams’ın yazdığı Maçın Adamı oyunu Türkiye seyircisiyle buluştu. 6 Ocak Perşembe akşamı Garibaldi Sahnesinde prömiyerini gerçekleştiren oyun, Kayhan Berkin rejisiyle bu hafta yine Garibaldi Sahnesinde izlenebilir.

Masanın Altında Garibaldi Sahnesinde

Roland Topor'un yazdığı, Esen Özman'ın çevirdiği ve Çağıl Tekten'in yönettiği Masanın Altında okuma tiyatrosu 20 Mart tarihinde Garibaldi Sahne'de prömiyerini yaptıktan sonra bu hafta yine aynı sahnede 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nde izlenebilir.

Suşa ile Kiki (Yer ile Gök Arasında) Fatih Sahnesinde

Mustafa Avkıran’ın Erdoğan Kahyaoğlu’nun sevilen çocuk öykülerinden sahneye uyarladığı Şuşa ile Kiki, bu hafta Fatih Sahnesinde minik tiyatroseverlerle buluşuyor. Merve Şeyma Zengin ve Refiye Genç’in rol aldığı Şuşa ile Kiki 26 ve  27 Mart Dünya Tiyatro gününde Fatih Sahnesinde izlenebilir.

Karmakarışık Zeytinburnu Sahnesinde

Ray Cooney'in yazdığı Haldun Dormen ve Kemal Uzun'un çevirdiği Karmakarışık oyununda Richard Phillips adında saygın bir bakan rakip partinin sekreteriyle küçük bir kaçamak yapmak için bir otel odası tutar. Ancak ikili otel odasında bir cesetle karşılaştıklarında olaylar içinden çıkılmaz ve karmakarışık bir hâl alır. Bu keyifli oyun, 24, 25 ve 26 Mart'ta Zeytinburnu Sahnesinde perde açıyor.