Tiyatro 15.02.2022 08:18

İSTANBUL DEVLET TİYATROSUNDA BU HAFTA (15  – 20 Şubat)

İstanbul Devlet Tiyatrosu bu hafta 1'i çocuk oyunu olmak üzere 8 oyunla seyirci karşısına çıkıyor.
İSTANBUL DEVLET TİYATROSUNDA BU HAFTA (15  – 20 Şubat)

Haftanın oyunları; Ankara Devlet Tiyatrosu yapımı Gökkuşağının Sonu, Meraklısı İçin "Öyle Bir Hikaye", Karmakarışık, Tek Başıma, Kendi Gök Kubbemiz (Yahya Kemal), Maçın Adamı, Kosovalı Peer Gynt, Siz Ne Dersiniz.

Gökkuşağının Sonu Atatürk Kültür Merkezi Tiyatro Salonu'nda

Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenen Gökkuşağının Sonu Atatürk Kültür Merkezi Tiyatro Salonu'nda perdelerini açacak. Peter Quilter’in yazdığı, Nazlı Gözde Yolcu’nun dilimize çevirdiği ve Funda Mete’nin yönettiği oyun, efsanevi ve unutulmaz sanatçı Judy Garland’ın göz kamaştırıcı şöhretinin getirdiği eğlenceli, mücadele dolu ve travmatik serüvenini gözler önüne seriyor. Oyun 15, 16, ve 17 Şubat'ta sahnede.

Meraklısı için "Öyle Bir Hikaye" Atatürk Kültür Merkezi Çok Amaçlı Salon'da

Sait Faik Abasıyanık'ın yazdığı, Savaş Dinçel'in uyarladığı, Ozan Uçar'ın yönettiği ve Taner Turan'ın rol aldığı Meraklısı için "Öyle Bir Hikaye" oyunu Atatürk Kültür Merkezi Çok Amaçlı Salon'da 17 ve 18 Şubat'ta izleyici ile buluşuyor.

Karmakarışık Mecidiyeköy Büyük Sahne'de

Ray Cooney'in yazdığı Haldun Dormen ve Kemal Uzun'un çevirdiği Karmakarışık oyununda Richard Phillips adında saygın bir bakan rakip partinin sekreteriyle küçük bir kaçamak yapmak için bir otel odası tutar. Ancak ikili otel odasında bir cesetle karşılaştıklarında olaylar içinden çıkılmaz ve karmakarışık bir hâl alır. Bu keyifli oyun, 17, 18 ve 19 Şubat'ta Mecidiyeköy Büyük Sahne'de perde açıyor.

Tek Başıma Mecidiyeköy Stüdyo Sahne'de

Tayfun Erarslan' yönettiği ve Fulya Ülvan'ın oynadığı Tek Başıma oyunu da bu hafta Mecidiyeköy'de Stüdyo sahnede 17, 18 ve 19 Şubat'ta temsil verecek.

Kendi Gök Kubbemiz (Yahya Kemal), Üsküdar Tekel Sahnesi'nde

Kendi Gök Kubbemiz’de Yahya Kemal'in dizelerinde hayat bulan eski ve yeni, doğu ve batı, vatan ve İstanbul sevgisi ve insana dair her tür özlem, aşk ve ölüm temaları ile geçmişe bir yolculuk yapılıyor. Oyun, bu hafta 17,19 ve 20 Şubat'ta Üsküdar Tekel Sahnesi'nde.

Maçın Adamı Garibaldi Sahne'de

Death of England adıyla 2020'de dünya prömiyerini yapan Clint Dyer ve Roy Williams'ın yazdığı Maçın Adamı Kayhan Berkin rejisiyle Garibaldi Sahnesi'nde 17, 18 ve 19 Şubat'ta seyirci ile buluşacak.

Kosovalı Peer Gynt, Küçükçekmece Sahnesi'nde

Yeton Neziray'ın yazdığ, Senem Cevher’in çevirdiği ve Saydam Yeniay'ın yönettiği 1990-2014 yılları arasında ülkesinde yaşanan olumsuzluklardan kaçıp diğer Avrupa ülkelerinde yaşamını sürdürmeye çalışan genç bir insanın dramatik serüvenini gerçekçi-şiirsel bir dille anlatan Kosovalı Peer Gynt, bu hafta 17,18,19 ve 20 Şubat'ta Küçükçekmece Sahnesi'nde.

Siz Ne Dersiniz Atatürk Kültür Merkezi Çok Amaçlı Salon'da

Faik Ertener tarafından kaleme alınan ve yönetilen, hayatından mutlu olmayan insanın, başka biri olma macerasını işleyen Siz Ne Dersiniz adlı çocuk oyunu 20 Şubat'ta Atatürk Kültür Merkezi Çok Amaçlı Salon'da minik sanatseverlere keyifli anlar yaşatacak.