Tiyatro 10.05.2022 12:34

İSTANBUL DEVLET TİYATROSUNDA BU HAFTA (10 Mayıs – 15 Mayıs)

İstanbul Devlet Tiyatrosu bu hafta 1'i turne oyunu olmak üzere 6 oyunla seyirci karşısında olacak.  Haftanın oyunları; Kosovalı Peer Gynt, Bay Z., Tamamen Doluyuz, Maçın Adamı, Hırçın Kız ve Türk edebiyatının usta ismi Necip Fazıl Kısakürek'in, vefatının 39. yılında eserleriyle yad edilececeği haftada Ankara Devlet Tiyatrosu yapımı Reis Bey.  
İSTANBUL DEVLET TİYATROSUNDA BU HAFTA (10  Mayıs – 15 Mayıs)

Reis Bey AKM Tiyatro Salonunda

Türk edebiyatının usta ismi Necip Fazıl Kısakürek, vefatının 39. yılında eserleriyle yad edilecek. Kısakürek, eserleriyle AKM'de anılacak. Bu kapsamda Usta edebiyatçının Reis Bey adlı oyunu, Özer Tunca’nın yönetmenliğinde Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenecek. Usta edebiyatçının kaleme aldığı Reis Bey oyununu 14 ve 15 Mayıs’ta, AKM Tiyatro Salonunda izleyebilirsiniz.

Bay Z. Mecidiyeköy'de Stüdyo Sahne'nde

Bülent Usta'nın yazdığı Atilla Şendil'in yönettiği ve Ali Çelik, Gerçek Alnıaçık, Orkun Gülşen, Ozan Uçar'ın rol aldığı Bay Z. oyunu da bu hafta Mecidiyeköy'de Stüdyo sahnede izlenebilir.

Kosovalı Peer Gynt Mecidiyeköy Büyük Sahnede

Yeton Neziray'ın yazdığ, Senem Cevher’in çevirdiği ve Saydam Yeniay'ın yönettiği 1990-2014 yılları arasında ülkesinde yaşanan olumsuzluklardan kaçıp diğer Avrupa ülkelerinde yaşamını sürdürmeye çalışan genç bir insanın dramatik serüvenini gerçekçi-şiirsel bir dille anlatan Kosovalı Peer Gynt, bu hafta Mecidiyeköy Büyük Sahnede izleyici ile buluşuyor.

Tamamen Doluyuz Üsküdar Tekel Sahnesinde

Sam, konservatuarın oyunculuk bölümünden mezun bir gençtir. Kendi alanında iş bulamadığı için, şehrin en lüks restoranlarından birinde rezervasyon görevlisi olarak çalışmaktadır. Tek isteği mesleğini yapabilmek ve gittiği oyunculuk görüşmelerinin birinden olumlu cevap almaktır. Ancak hali hazırda, çalıştığı restoranın bakımsız bodrum katında, üç kişinin işini tek başına üstlenerek, Noel tatilinin yoğun rezervasyon trafiğine yetişmeye çalışmaktadır. Bakalım Sam içine düştüğü bu trajikomik ortamdan kendini kurtarıp, asıl işine geri dönebilecek midir? Elif Erdal'ın yönettiği ve Efe Erkekli'nin oynadığı bu keyifli oyunu bu hafta 10, 11 ve 12 Mayıs'ta Üsküdar Tekel Sahnesinde izleyebilirsiniz..

Maçın Adamı Garibaldi Sahnesinde

Clint Dyer ve Roy Williams’ın yazdığı, Hira Tekdindor'un çevirdiği,  Kayhan Berkin'in yönettiği ve Cem Zeynel Kılıç'ın rol aldığı Maçın Adamı 12, 13, 14 ve 15 Mayıs'ta  Garibaldi Sahnesinde izleyiciyle buluşuyor.

Hırçın Kız Kozyatağı Kültür Merkezinde

Dramaturgi ve rejisini Yücel Erten'in üstlendiği ve başlıca rollerini Veda Yurtsever ve Hakan Meriçliler'in paylaştığı Hırçın Kız, bu hafta Kozyatağı Kültür Merkezinde izleyici karşısına çıkıyor.