Tiyatro 01.02.2022 10:36 Güncelleme: 01.02.2022 10:37

İSTANBUL DEVLET TİYATROSU'NDA BU HAFTA (1  – 6 Şubat)

İstanbul Devlet Tiyatrosu bu hafta 2021-2022 eğitim öğretim yılı birinci döneminin bitmesi sebebiyle perdelerini çocuklar için açıyor.
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU'NDA BU HAFTA (1  – 6 Şubat)

Çocuklara tiyatro sevgisi aşılamayı ve geleceğin tiyatro izleyicisini oluşturmayı hedefleyen Devlet Tiyatroları, tüm bölgelerinde çocuk oyunlarını minik sanatseverlerle buluştururken, İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda da bu kapsamda ‘Güneşle Buluşmak İsteyen Kardan Adam’ da 28 Ocak’taki prömiyerinin ardından, 3, 4, 5 ve 6 Şubat’ta da Mecidiyeköy Büyük Sahne'de minik izleyicilerle buluşacak. Suşa İle Kiki (Yer ile Gök Arasında) oyunu da 3,4 ve 6 Şubat’ta AKM Çok Amaçlı Salon’da, Turta Girmemiş Orman 3, 4, 5 ve 6 Şubat’ta Üsküdar Tekel Sahnesi’nde, Büyüklere Masallar – Masal Masal İçinde 5 ve 6 Şubat’ta Fatih Belediyesi Sahnesi’nde, Bursa Devlet Tiyatrosu yapımı Tıngır Mıngır Ülke önce 3,4 Şubat’ta Küçükçekmece Belediyesi Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde küçük izleyicilerimizle buluşurken daha sonra da 5, 6 Şubat’ta da Sancaktepe Belediye Sahnesi’nde temsil verecek.

Çocuk oyunları dışında 1’i okuma tiyatrosu 3 yetişkin oyunu da sanatseverle buluşuyor. Usta tiyatrocu Metin Belgin, Alman senaryo ve oyun yazarı Patrick Süskind'in kontrbasçı bir devlet memurunu anlattığı ‘Kontrabas’ oyununu ile 30. yılında sahnede.  İlk kez 11 Ocak 1992'de sahnelenen oyun bu hafta 2, 3 ve 4 Şubat’ta Garibaldi Sahnesi'nde izlenebilir.

Turan Günay'ın yönettiği ve Picasso'yu Ahmet Burak Bacınoğlu’nun, Fischer karakterini ise Sinem Şahin Budak’ın canladırdığı ‘Bir Picasso’ 3, 4, 5 Şubat'ta Mecidiyeköy Stüdyo Sahne'de temsil verirken, Ronald Schimmelpfennig'in yazdığı, Gül Benövenli'nin çevirdiği ve Lale Ertiş Gençtürk'ün de yönettiği okuma tiyatrosu Arap Gecesi ise 6 Şubat Pazar günü Garaibaldi Sahnesi’nde izleyicilerle buluşacak.