Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 12.09.2024 12:00 Güncelleme: 12.09.2024 12:12

İsrail'in Gazze'de düzenlediği saldırıda ölen 18 kişi arasında UNRWA çalışanı da bulunuyor

İsrail'in Gazze'de yerinden edilenleri barındıran okula düzenlediği saldırıda ölen 18 kişi arasında altı UNRWA çalışanı da bulunuyor.
İsrail'in Gazze'de düzenlediği saldırıda ölen 18 kişi arasında UNRWA çalışanı da bulunuyor

Hamas tarafından yönetilen bölgenin sivil savunma ajansı, İsrail'in Gazze'nin merkezinde yerlerinden edilmiş Filistinliler için sığınak olarak kullanılan bir okula düzenlediği hava saldırısında 18 kişinin öldüğünü, BM'nin de ölenler arasında altı personelinin bulunduğunu bildirdiğini açıkladı.

BM Filistin mülteci ajansı Unrwa, saldırının tek bir olayda kendi personeli arasında en yüksek ölü sayısı olduğunu söyledi. İki hava saldırısının Nuseirat'taki okulu ve çevresini vurduğu belirtildi.

BM ajansı X'te yaptığı açıklamada “Öldürülenler arasında Unrwa barınağının müdürü ve yerinden edilmiş insanlara yardım sağlayan diğer ekip üyeleri de vardı” dedi.

Unrwa yaptığı açıklamada “Bu okul savaş başladığından beri beş kez vuruldu. Çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan yaklaşık 12 bin yerinden edilmiş insana ev sahipliği yapıyor.” dedi.

BM Genel Sekreteri António Guterres Çarşamba günü geç saatlerde yaptığı açıklamada “Gazze'de yaşananların kesinlikle kabul edilemez olduğunu” söyledi.