Kültür Sanat 15.10.2021 08:08 Güncelleme: 14.10.2021 22:36

"ISKANDAR WIDJAJA & ITAMAR GOLAN

Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası 2021-2022 sezonunda gerçekleştireceği "VİRTÜÖZLERİN MÜZİĞİ" serisi ile Türkiye'de bir ilke imza atıyor.
"ISKANDAR WIDJAJA & ITAMAR GOLAN

Süreyya Operası’nın Mayıs ayına kadar düzenlediği konserlerden altısı, Türkiye’ye hiç gelmemiş ve Avrupa’nın en aktif ve ünlü klasik müzik sanatçılarını, birbirinden güzel resital ve oda müziği konserleri ile sahnesinde ağırlayacak.

Süreyya Operası 25 Ekim 2021 tarihli ilk konseriyle “VİRTÜÖZLERİN MÜZİĞİ“ konser serisinin ilkini sunacak.

25 Ekim Pazartesi tarihli ilk konserinin konukları dünyanın önde gelen müzik otoritelerince; “İnanılmaz büyüleyici kişiliği ve sahne ışığıyla adeta dinleyicisini müziğinin içine hapseden ve çağının en heyecan verici kemancılarından biri” olarak adından söz

ettiren Endonezyalı / Alman keman virtüözü Iskandar Widjaja ile birlikte; “Hocaların Hocası” olarak anılan, dünyanın bir numaralı isimleri ile sahne almış, en iyi orkestra ve şeflerle çalışmış piyano virtüözü “Itamar Golan" Süreyya Operası sahnesinde klasik müzik severlerle buluşacak.

Konser programı da en az icra edecek sanatçılar kadar ses getirecek eserlerden oluşturulmuş. Program dinleyicilerine Bach’ın şimdiye kadar yazılmış en ünlü eseri “Toccata ve Fugue”ün solo keman düzenlemesinden, Grieg’in benzersiz sonatına, virtüöz şovları içiren Eugene Ysaye, Cesar Cui, George Gershwin, Camille Saint Saens’in eserlerine kadar çok geniş ve zengin bir konsere akşamı vaadediyor .