Kültür Sanat 30.11.2022 11:49

İNSANIN KAOS İLE OLAN SERÜVENİNE TUVALDEN YOLCULUK 

Yaratımın sürecine ilişkin ''İnsan ve kaos sergim iç dünyamı paylaşım sürecimdir.'' diyen Ressam Belma Yağmur'un ''İnsan ve Kaos'' adlı resim sergisi, 2 Aralık'ta sanatseverler ile buluşuyor. 
İNSANIN KAOS İLE OLAN SERÜVENİNE TUVALDEN YOLCULUK 

Belma Yağmur’un yeni sergisi ‘’İnsan ve Kaos’’ 2 Aralık’ta Nişantaşı’nda Art 212’de sanatseverlerle buluşacak. Yağmur, 8 Aralık’a kadar sürecek olan serginin içeriğine ve ortaya çıkışına ilişkin şunları söyledi: 

‘’Hepimizin hayatın değişik evrelerinde kaos yaşadığı dönemler vardır. Belirsizlikler, beklenmedik olaylar bizi bazen bir tünele atabilir, kaosun içine sürükleyebilir. Bu süreçler bizi yorduğu kadar, besler de. Açmazlarımızı tanır, iç benliğimize yolculuk yapar, kendimizle buluşuruz.  Kendimizi yeniden yaratma sürecimiz başlar. Bununla da yetinmeyiz; doğal bir devinim olarak iç dünyamızı paylaşma arzumuz doğar. Her sanat dalı için bu böyledir;  sanatı üreten için de sanata maruz kalıp kendi yolculuğuna bir ışık bulan için de bu böyledir. “İnsan ve Kaos” sergimdeki eserlerim, iç dünyamı sanatseverler ile paylaşım sürecimdir.’’

Belma Yağmur, ‘’İnsan ve Kaos’’ sergisinin ön sözüne –bir kaos çağında yaşayıp, asırlardır tüm dünyaya ışık tutan- Mevlana’yı konumlandırıyor.   

Kötü bir döneme girdiğinde ve her şey sana karşı gibi 

göründüğünde; Bir dakika bile dayanamayacakmışsın 

gibi hissettiğinde sakın pes etme! Çünkü işte orası gidişatın 

değişeceği yer ve zamandır.

Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî                                            

 BELMA YAĞMUR 

Belma Yağmur, 2004 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim Bölümünden mezun olmuştur. Yüksek Lisans eğitimini Kocaeli Üniversitesi Resim Bölümünde, ‘’19.yy’dan Günümüze Türk Resminde Natürmort ve Nesne’’ konulu tez çalışmasıyla tamamlamıştır. Doktora eğitimini 2019 yılında Arel Üniversitesi Grafik Tasarım Programında, ‘Türk Sineması Film Afişlerinin Grafik İncelemesi’ konulu tez çalışmasıyla tamamlamıştır. 2010-2017 yılları arasında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Mezunları Cemiyeti Çizgi Grubu Atölyesinde ve çeşitli kurumlarda eğitmenlik yapmıştır. Kişisel resim sergilerini Ayasofya Müzesi, Aya İrini Kilisesi ve Bodrum Kalesi gibi tarihi yerlerde açmıştır. Ulusal ve Uluslararası birçok karma sergiye katılmıştır. Çeşitli komisyonlarda jüri üyeliği yapmıştır. Haziran 2011’den beri Haliç Üniversitesi’nde Dr. Öğretim Üyesi olarak çalışmaktadır. 2013 yılı Nisan ayında Avrupa Birliği Erasmus Programıyla Madrid-İspanya Escuela De Arte Dies Üniversitesinde görev yapmıştır. Halen Haliç Üniversitesi’nde Grafik Tasarımı Program Başkanlığı ve Yönetim kurulu üyeliği görevlerini yürütmektedir.

ArtAntakya Danışma Kurulu Üyesi, MEGEP Yüksek İstişare Kurulu üyesidir.