Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Hibya Haber Ajansı 05.09.2024 09:00 Güncelleme: 05.09.2024 09:14

İnfo Yatırım: BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

İnfo Yatırım, BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesinin beklendiğini bildirdi.
İnfo Yatırım: BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

İnfo Yatırım’ın değerlendirmesinde BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesinin beklendiği belirtildi. Raporda şöyle denildi:

“BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününü 37 puan düşüşle tamamladı. Geri çekilmeyle endeks iki işlem günü sonra tekrar 10.000 seviyesinin altına geriledi. Global taraftaki risk iştahının düşmesi ve T2 bakiye düzenlemeleri kapsamında yapılan satışların baskıda etkili olduğunu düşünüyoruz. Yurt içi piyasalar bugün açıklanacak Orta Vadeli Plana odaklanacak. Geçen yılın ortalarından bu yana gerçekleşen sıkı para politikasının etkileri ile enflasyon tarafı geri çekilmeye başlamış durumda.

“Bu kapsamda OVP’de özellikle enflasyon beklentileri daha da önem teşkil ediyor. Piyasa beklentilerine uyumlu makro beklentilerin gelmesi durumda risk iştahı yükselebilir. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, iki ülke arasındaki anlaşmaların imza töreninin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, yaptığı konuşmada, Sisi'yi Türkiye'de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Sisi'nin, şubat ayındaki Kahire ziyaretlerinde büyük bir teveccüh gösterip, kendilerini çok sıcak ağırladığını belirten Erdoğan, Kahire ziyaretinin iki ülke ilişkilerinde yeni bir dönüm noktası olduğunu söyledi.”