Vakıf Katılım web
Türkiye - Gündem 14.02.2018 14:30 Güncelleme: 14.02.2018 14:37

İnegöl Kitap Günleri Başlıyor

İnegöl Belediyesi tarafından VAV Fuarcılık Organizasyon şirketi işbirliği ile 10 gün süreyle açık kalacak olan İnegöl Kitap Günleri 16 Şubat Cuma günü MODEF Fuar Merkezinde düzenlenecek açılış töreni ile başlıyor.
İnegöl Kitap Günleri Başlıyor

60’a yakın yazar ile 100 yayınevi ve yüzbinlerce kitabın yer alacağı İnegöl Kitap Günleri hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “İnegöl Belediyesi olarak geçtiğimiz yıl ilk kez gerçekleştirdiğimiz Kitap Fuarının bu yıl 2’ncisini gerçekleştiriyoruz. Bu yıl kitap fuarımızı biraz daha geliştirerek, daha geniş kapsamlı ve profesyonel bir kitap fuarı gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Kitaplara dokunmak, bilginin kaynağına ulaşmak ve sevdiğimiz yazarlar ile buluşmak adına gerçekleştireceğimiz İnegöl Kitap Günlerine tüm ilçe halkımızı davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

HER GÜN FARKLI YAZARLARLA ‘YAZAR BULUŞMALARI’ YAPILACAK
VAV Fuarcılık Organizasyon şirketi işbirliği MODEF Fuar Merkezinde gerçekleştirilecek İnegöl Kitap Günleri 16-25 şubat tarihleri arasında 09:00-20:00 saatleri arasında açık kalacak. 60’a yakın yazar ile 100 yayınevi ve yüzbinlerce kitabın yer alacağı Kitap fuarında her gün farklı yazarlar ‘Yazar Buluşmaları’ kapsamında İnegöllülerle bir araya gelecek.

KİTABI SEVDİRMEMİZ GEREKİYOR
Bu yıl 2’ncisi düzenlenecek İnegöl Kitap Günlerini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz diyen Belediye Başkanı Alper Taban, “Kitabı özellikle gençlerimize, öğrencilerimize, hatta her yaştan vatandaşımıza sevdirmemiz gerekiyor. Yaşamı güzelleştiren kitabı, çocuğun yaşamında bir demirbaş ve başucu kılavuzu yapmamız gerektiğini unutmayalım. Kitap, hayatımızı anlamlandıran, bize değer katan, bizi karanlıktan aydınlığa çıkaran, bize yol gösteren, bize erdemli olmamız gerektiğini hatırlatan, bilginin tek değişmez kaynağı. Biz şartların daha da zorlaştığı dünyamızda özellikle teknolojik gelişmelerin yaşandığı, sosyal medya gibi handikapların çoğaldığı bir ortamda kitap okumanın daha da zorlaştığını söyleyebiliriz. Bunun önüne geçebilmek ve bir farkındalık oluşturabilmek adına da şehrimizde güzel ve geniş katılımlı bir kitap fuarı organize ediyoruz” diye konuştu.

“KİTAP GÜNLERİ BULUNMAZ BİR FIRSAT”
16-25 Şubat tarihleri arasında VAV Fuarcılık Organizasyon Şirketi ile ortaklaşa düzenlenecek İnegöl Kitap Günlerine 60’a yakın yazar ve 100 yayınevinin katılacağını ifade eden Taban; “Geniş katılımlı bir fuar gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Bu fuarda ben tüm şehrimizde yaşayan başta yetişkinler, anne babalar, beraberinde öğrencilerimizi fuarı ziyaret etmeye ve kendi için faydalı olacak kitapları okumaya davet ediyoruz. Teknolojinin çok hızlı bir şekilde geliştiği günümüzde, hızla tükettiğimiz değerleri yeniden kazanmak ve kitaplarla kucaklaşma adına kitap günleri bulunmaz bir fırsat.”

“KİTAPLARIN BİZLERE ANLATACAĞI ÇOK ŞEY VAR”
Kitapların bizlere anlatacağı çok şey var düsturuyla hareket ederek İnegöl Kitap Fuarını düzenlediklerini belirten Taban, “100 yayınevi ve aralarında Yavuz Bahadıroğlu, Prof. Dr. Mehmet Çelik, Pelin Çift, Ahmet Şimşirgil, Şermin Yaşar, Cemil Kavukçu ve Faruk Öndağ gibi birçok güçlü kalemin katılımlarıyla gerçekleştireceğimiz İnegöl Kitap Günlerinde çocuklarımızın da sevdiği ve yakından tanıdığı yazarları ağırlayacağız. Şunu da belirtmek isterim ki biz burada sadece bir yazar-okuyucu buluşmasından ziyade bir farkındalık oluşturmak istiyoruz.”

Taban son olarak, “Gün gün imza ve söyleşi etkinliklerinin devam edeceği kitap fuarımızın hayırlara vesile olmasını diliyor, tüm ilçe halkımızı İnegöl Kitap Günlerine ziyarete davet ediyoruz” dedi.