Vakıf Katılım web
Ekonomi 24.06.2022 07:00

İLK YERLİ ROBOT SÜPÜRGEDE YILLIK 500 BİN ÜRETİM KAPASİTESİ

Yüzde yüz yerli sermaye ve üretim gücüyle 42 yıldır en yeni teknolojileri erişilebilir hale dönüştüren Sunny Elektronik, Reddot, Good Design, IF gibi çok sayıda uluslararası tasarım ödülü sahibi Viomi ile işbirliğine giderek Türkiye'nin ilk akıllı robot süpürgelerini üretti.
İLK YERLİ ROBOT SÜPÜRGEDE YILLIK 500 BİN ÜRETİM KAPASİTESİ

Yüzde yüz yerli sermaye ve üretim gücüyle 42 yıldır en yeni teknolojileri erişilebilir hale dönüştüren Sunny Elektronik, Reddot, Good Design, IF gibi çok sayıda uluslararası tasarım ödülü sahibi Viomi ile işbirliğine giderek Türkiye’nin ilk akıllı robot süpürgelerini üretti. Şirket böylece Türkiye’nin ilk akıllı süpürgesi ile yıllık 500 bin üretim kapasitesine ulaşmış oldu.

Türkiye’nin yüzde yüz yerli bir markası olarak dünyanın ihtiyaçlarına yönelik akıllı çözümler geliştiren Sunny Elektronik, hem üretim hem de satış ve ihracatta ülke ekonomisinin önemli aktörlerinden biri olmayı sürdürüyor. Yenilikçi teknolojileri ve dünya devleriyle yaptığı işbirlikleriyle de adından söz ettiren Sunny Elektronik, yakın gelecekte Türkiye’yi de aşarak bir dünya markası olmayı hedefliyor.

Sunny Elektronik Yönetim Kurulu Başkanı Adem Atmaca, “Yeni ürünler ve yeni pazarlar ile global pazarlarda sağladığımız istikrarlı büyümemizi, ürün gamımıza eklediğimiz robot süpürge gibi yenilikçi ürünlerle sürdürüyoruz. Çin’in lider teknoloji firmalarından biri olan Viomi ile kurduğumuz stratejik ortaklık anlaşması, Viomi Akıllı Robot Süpürgelerinin ürün geliştirme, montaj, üretim, satış-dağıtım alanlarında Türkiye’de bizi yetkili kılıyor. İşbirliğimiz ihracat faaliyetlerimize nitelikli bir değer kazandırdı. 110 bin metrekare kapalı alan üzerine kurulu modern tesisimiz, Türkiye’nin başarılı zihinlerinden oluşan 1500’ü aşkın üretim ordumuzla 2022’ye çok iyi başladık. 2023’te dünyanın Türkiye merkezli teknoloji partneri olmayı hedefliyoruz” dedi.

- Dünyanın erişilebilir çözüm ortağı olacak

Üretimin yüzde %35’ini Avrupa Birliği ülkelerine ihraç ettiklerini söyleyen Adem Atmaca, “Avrupa ve Amerika pazarını son derece önemsiyoruz. Gelişmekte olan ülkeler önemli fırsatlar barındırıyor. Bu yıl ana pazarlarımızın yanı sıra hedef pazarımız Almanya, Fransa ve İspanya’da daha fazla aktif olmak istiyoruz. Akıllı, hayatı kolaylaştıran, kaliteli ürünlerimize herkesin erişebilmesi bizler için önemli. ‘Herkes için iyi yaşam’, vizyonumuzun temelini oluşturuyor. Bu nedenle fiyat politikamız karlılıktan çok erişilebilirlik üzerine kurulu. Sadece Türkiye için değil bütün dünya için erişilebilir çözüm ortağı olmak istiyoruz. Şu ana kadar bunu başarı ile gerçekleştirdik, yeni iş birliğimiz ve ürün çalışmalarımızla bunu bir adım daha ileri taşımanın gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.

- Tüketici memnuniyetini artırmanın yolunu çalışan memnuniyetinde buldu

‘Herkes için iyi yaşam’ vizyonunun sadece üretim faaliyetlerinde değil İK politikasında da yer bulduğuna değinen Atmaca, “Bu vizyon doğrultusunda çalışanlarımıza yönelik motivasyon ve yeni ilhamlar yaratan projeler geliştiriyoruz. Çeşitli etkinliklerde birlikte işe kısa molalar veriyor, daha kaliteli üretim için gerekli motivasyon kaynakları elde ediyoruz. Çünkü tüketici memnuniyetini daha yukarılara taşımanın yolunun çalışan memnuniyetinden geçtiğini çok iyi biliyoruz. Bu kapsamda fabrikamızda düzenlediğimiz Haluk Levent'in konseriyle çalışanlarımızla birlikte ‘Yaza merhaba’ dedik” dedi.

- Özel konserin özel bir de hikâyesi var

Sunny Elektronik Yönetim Kurulu Başkanı Adem Atmaca, Haluk Levent konserin hikayesini şu şekilde paylaştı: “1500 çalışanımızla her gün emek ve alın teri döktüğümüz fabrikamızdaki ‘yaza merhaba’ şenliğimiz Haluk Levent konseri ile çok daha coşkulu ve anlamlı hale geldi. Bu gecenin çok özel bir de hikâyesi var. Ahbap Platformu’nun yaptığı yardım çağrısı ile genç bir arkadaşımızın hastane masraflarına yardımcı olmuştum. Değerli sanatçımız Haluk Levent de bu yardım üzerine gitarıyla bir mini konser vermek istedi. Ben ise kendisine ‘personelimize çalın’ ricasında bulundum. Kendisi de isteğimizi kırmadı. Orkestrası ile birlikte bize unutulmaz bir gece yaşattılar. Hepsine kendim ve personelim adına teşekkürlerimi sunuyorum.”