Magazin 01.12.2020 04:00

İKİ NESİL BİR ARADA

"New school hiphop sound"un yeni jenerasyon temsilcilerinden NASKAS'ın, Gorillaz, Moby, Janet Jackson, Pet Shop Boys, Mel C, Aronchupa, Kelis vb. yabancı isimlerin prodüksiyonlarına imza atan ARMAGEDDON TURK ile kolaborasyon single çalışması Garaj Müzik etiketli 'KARIŞTIR', ikilinin birlikte çıkaracakları "konsept mini albümün" ilk ürünü.
İKİ NESİL BİR ARADA

Sözleri Naskas'a ait şarkının, müziği ve prodüksiyonu Armageddon Turk tarafından yapıldı. Miksleri Tuna Erlat tarafından yapılan “KARIŞTIR”ın mastering'i, DaBaby, Roddy Ricch, Meek Mill, Kendrick Lamar, Summer Walker, SZA gibi isimlerin albümlerinde çalışan Nicolas De Porcel "Million Dollar Snare" üstlendi.

Tekdüzeleşen Türk hiphop soundlarına karşı, yenilikçi, minimal altyapılar ve eğlenceli sözlerle yepyeni bir anlayış katmayı hedefleyen ikili, 2021'de çıkaracağı single çalışmaları ve proje albümlerle hızla ilerleyecek.

KİMDİR?

Naskas, gerçek ismiyle Nihat Umut Kalınkara. 22 Mart 2001, Bursa doğumludur. 13 yaşında ilk demo kayıtlarını alarak müzikle ilgilenmeye başlayan Naskas, 2018 yılında piyasaya sürdüğü "Bu Gece Unut" isimli single çalışması ile profesyonel kariyerini başlattı. Ardından pek çok single, music video ve EP sunarak üretkenliğini kanıtlamış oldu. 2019 yılının Kasım ayında kendine ait bağımsız müzik label'ı “Venzdei Music”i hayata geçirdi. Venzdei Music, geniş artist ve prodüktör ekibiyle birlikte çalışmalarına hızla devam etmektedir.

Armageddon Turk

Müziğe punk/hardcore gruplarında (Turmoil, Crunch, Rashit) davul çalarak başlayan Orkun Tunç, çaldığı gruplarla albümler kaydederek, büyük festival sahnelerinde; The Cure, Massive Attack, Marilyn Manson, Echo and the Bunnymen, Dead Kennedys gibi isimlerle yer aldı.

Orkun Tunç, 2000'lerin ortasında çeşitli prodüktörlerin katılımıyla ARMAGEDDON TURK adı altında başka sanatçılarla prodüksiyonlar ve remixler yapmaya başladı. Janet Jackson, Gorillaz, Kelis, Britney, Pet Shop Boys, Inna, Aronchupa, Teoman, Sezen Aksu, Nazan Öncel, Kayzer, Sultana, Chew Fu vb. isimlerle çalıştılar. Yakın zaman önce de co-producer Tuna Erlat’ın katılımı ile Moby, Edis gibi sanatçılara yaptıkları remixlerle devam ettiler.

Armageddon Turk, 2018’de ülkemizde türünün "ilk official remix" albümlerinden biri olarak, Şah Plak dönemine ait Gülden Karaböcek diskografisini içeren bir remix albümü yayınladı. Efes’in 50. yıl şerefine hazırlanan "Birlikte Geçen 50 Enfes Yıl" filminde, bu albümden “Kalbim Çarpar" şarkısına yaptıkları remix kullanıldı. 2018 yılında yönetmen kardeşi Mu Tunç’un, 90’lı yıllarda abisinin hayatından esinlenerek yazdığı ve yönettiği, Türkiye’nin ilk punk filmi olarak kabul edilen “ARADA”’nın müziklerini yaptı. Filmde yer alan Gülden Karaböcek Remix'i "Şaka Yaptım" oldukça ilgi gördü.. ARADA filminin soundtrack çalışması 51. SİYAD töreninden “En İyi Film Müzik” ödülünü aldı.

Armageddon Turk, bu yılın son aylarında enstrümental bir hip hop albüm ve çeşitli kolaborasyon çalışmalarına devam edecek.