Vakıf Katılım web
İstanbul 28.09.2020 15:26

Hem haberleşme hem turizme katsı

1997 yılında yapımına başlanan ve 2003 yılı sonunda tamamlanan 234 metre yüksekliğindeki Türkiye'nin ilk TV kulesi olan Büyükçekmece TV Kulesi, İstanbul'un batı yakasında tek noktadan televizyonlara, radyolara yayıncılık hizmeti verilmesi ve görüntü kirliliği yaratan vericilere son vermek amacıyla inşa edildi.
Hem haberleşme hem turizme katsı

1997 yılında yapımına başlanan ve 2003 yılı sonunda tamamlanan 234 metre yüksekliğindeki Türkiye’nin ilk TV kulesi olan Büyükçekmece TV Kulesi, İstanbul’un batı yakasında tek noktadan televizyonlara, radyolara yayıncılık hizmeti verilmesi ve görüntü kirliliği yaratan vericilere son vermek amacıyla inşa edildi.

Çamlıca TV Kulesi’nin test yayınlarına başlamasıyla birlikte Büyükçekmece TV Kulesi’nin akıbeti yeniden tartışılma başladı. Konuya ilişkin bir açıklama yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece televizyon kulesinin TÜYAP Fuar Merkezi’nin yapımına başladıktan hemen sonra planlandığını belirterek; “Türkiye’de viyadükleri yapan, yüksek kuleleri yapan Endem İnşaat’la birlikte yaptık. Biz belediye olarak yerini tahsis ettik. Yani fuar merkezini tamamlamak ve Büyükçekmece – Beylikdüzü sırtlarında demir ağlardan vericilerin kurulmasını engellemek için biz bu kuleyi buraya Türkiye’nin ilk kulesi olarak yaptırdık günkü parayla 55 milyon dolardan fazla para harcanmıştır” ifadesini kullandı.

Turizme önemli katkı sağlayacak

Kulenin İstanbul turizmine de önemli katkı sağlayacağını kaydeden Başkan Akgün sözlerini şöyle tamamladı: ”Alt kısmında otel alanı da mevcuttur. İçerisinde yeme içme yerleri var ama aynı zamanda turizme hizmet etmesi bakımından otel de var. Bu kompleks şeklinde bu tesisi işletmek, hem İstanbul’a büyük bir katkı sağlayacaktır. İletişimimizin, radyo ve televizyon yayınlarının buradan yapılarak İstanbul’un batısındaki bu eksikliği de giderme bakımından önemli bir görev üstlenecektir. Ayrıca Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın 5’inci fuar merkezi olan Büyükçekmece – TÜYAP Fuar Merkezi’ne gelen dünya insanlarının burada konaklaması, yiyip içmesi, televizyon kulesinin tepesindeki 55 dakikada tur atan 600 kişilik kapasitesi olan lokantada keyifle yemeklerini yemesini sağlayacak bir tesistir. Bunu hem Türk turizmine hem Türk haberleşme ve yayın sistemine sokmak hepimizin görevidir. Biz bu nedenle sayın bakanımızdan ve ilgililerden bu konuda hem yardım, hem destek hem de bizleri yönlendirmeleri konusunda yardım bekliyoruz.”