Röportaj 02.05.2020 03:00 Güncelleme: 01.05.2020 21:52

HAYATIN DURDUĞU GÜNLERDE TANJU BABACAN

Yeni röportaj serimizde, ünlülerin ve fikir önderlerinin, evlere kapalı kaldığımız şu günlerde neler yaptıklarına dair sohbet ettik - tabi ki sosyal mesafemizi koruyarak.
HAYATIN DURDUĞU GÜNLERDE TANJU BABACAN

Beyza Sinem ÇAĞLAR

Yeni röportaj serimizde, ünlülerin ve fikir önderlerinin, evlere kapalı kaldığımız şu günlerde neler yaptıklarına dair sohbet ettik - tabi ki sosyal mesafemizi koruyarak. İlk konuğumuz ünlü modacı Tanju Babacan!

Kendinize evde bir rutin oluşturdunuz mu? Gün içinde neler yapıyorsunuz?

Evde yaşam zamanlarımızın genişlemesi sizi zaten ister istemez bir rutine sokuyor. Zira evin yemeğinden tutun temizliğine kadar her şey sizin elinize bakıyor. Bir bakıyorum sabah kendimi mutfakta hamur mayalarken buluyorum. Hamurumun beni şaşırtan kıvamına sevinirken tüm ev kadınlarının zahmetine şapka çıkartıyorum. Bazı günler boş boş zaman geçirdiğimde, bir şey ile uğraştığımdaki zamanın bir diğerinden çok daha kaliteli ve dinlendirici olduğunu fark ediyorum.

Daha önce hiç yapmadığınız / aklınıza gelmeyen ama evde kalınca yapmaktan zevk aldığınız bir şey oldu mu?

Kendimi bazen karşı olduğum televizyon programlarını izlerken ve takip ediyorken buluyor olmak beni ziyadesiyle şaşırtıyor. Bu evlerde uzun kalmanın bedeli mi? Yoksa televizyon programlarının kirliliği mi? Hala çözebilmiş değilim…

Bu süreçte keşfettiğiniz ve okuyucularımıza önereceğiniz film / dizi / kitaplar var mıdır?

Henüz kitap okumaya vakit bulamadığım gibi konsantrasyonumu bir türlü toparlayıp ikinci kitabımı tamamlamaya niyetli olduğum halde hala daha yazmaya da başlayamadım. Oldukça çok dizi ve film izliyorum. Önereceğim film; The Platform / Önereceğim dizi; Shtisel

Dışarıda yapmayı en çok özlediğiniz şey nedir?

Her meslekte olduğu gibi bazen zor gelen işimi ve iş yerimi çok özledim. Yapmayı ilk planladığım şey tüm sülalemi teker teker ziyaret etmek ve evime her hafta misafir almak.

Her şey normale döndüğünde yapacağınız ilk şey ne olacak?

Mottosunu içe yolculuğu olan mandaladan aldığım koleksiyonumu bu zaman içerisinde tasarlamaktayım. Normale döndüğümüz an tüm çizimlerimi uygulamaya geçirmeyi ve bu koleksiyonu sunmayı planlıyorum.

Peki ilk gitmek istediğiniz yer neresi?

Yılın bu mevsimlerinde genelde köyleri gezmeyi severim. Doğanın en yeşil olduğu bu zamanlarda bundan mahkum kalmak beni gördüğüm köy manzalarına yeterince imrendirdi. O kadar doluyum ki ilk işim köyüm olan Adapazarı / Kayalar köyüne gitmek olacak.

Sizce yaşadığımız ‘korona ve karantina günleri’, sonraki hayatımızda neleri değiştirecek?

Bence bunun sonrası yok. Kendimizi bugünden değiştirmeliyiz bunu sonraya bırakmamalıyız. Bugünden eksiklerimizi, çokluklarımızı ve azlıklarımızı içimizdeki doğru ve yanlışları tartmalıyız. Yeni hayata sadece bir ülke insanı değil, bir dünya insanı olarak merhaba demeliyiz.