Hatay 27.09.2019 15:53

HATAY TURİZM VE GASTRONOMİ GÜNLERİ KAPILARINI AÇTI

Hatay'ın yöresel ürünlerinin, turizm potansiyelinin, tarihi ve kültürel değerleri ile UNESCO tescilli gastronomisinin sahne aldığı Hatay Turizm ve Gastronomi Günleri kapılarını açtı.
HATAY TURİZM VE GASTRONOMİ GÜNLERİ KAPILARINI AÇTI

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, İstanbul’da düzenlenen Hatay Turizm ve Gastronomi Günleri’ne katıldı.

26-29 Eylül tarihleri arasında Maltepe’de gerçekleşecek etkinliğin açılış gününde düşüncelerini paylaşan Başkan Savaş, kentin sahip olduğu değerleri katılımcılarla paylaştı.

Hatay’ın 13 medeniyete ve 3 semavi dine ev sahipliği yaptığını ifade eden Lütfü Savaş, “Medeniyetlerin ve inançların zenginliği, şehrimizin mutfağına yansımış ve mutfağımız 600’ün üzerinde yemek çeşidini bünyesinde barındırır hale gelmiştir. Zengin mutfağa sahip olan şehrimiz, bundan 1 buçuk yıl önce de UNESCO tarafından tescillenerek dünyadaki 26 şehir arasına adını yazdırdı. Hatay’ımız aynı zamanda yine UNESCO tarafından Öğrenen Şehirler Ağı’na seçildi. Bununla birlikte 2021 yılının Nisan ayında EXPO’ya ev sahipliği yapacağız” diyerek Hatay’ın 3 tane altın bileziğe sahip olduğunu belirtti.

HUZURUN BAŞKENTİ AVRUPA KÜLTÜR BAŞKENTİNDEKİ YERİNİ ALDI

Hatay’ın en önemli unvanlarından bir tanesinin de 8 yıldır savaşın gölgesinde yer alan Huzurun Başkenti olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Savaş, “Sayın Valimiz öncülüğünde tüm bu değerlerimizi Avrupa’nın kültür başkenti İstanbul’da dostlarımızla paylaşmaya geldik. Burada yer alanlar sadece birer örnek. Görülmesi gereken tüm güzellikler için herkesi şehrimize davet ediyorum” dedi ve organizasyonun gerçekleşmesine katkı sunan tüm paydaşlara teşekkür etti.

Başkan Lütfü Savaş, gerçekleşen açılış sonrası etkinlik alanındaki tüm stantları katılımcılarla beraber ziyaret etti. Etkinlik alanındaki esnafı da tek tek dolaşan ve sergilenen ürünler hakkında bilgi alan Başkan Savaş, Hatay’ın tarihi, kültürel ve gastronomi zenginliklerini tanımak isteyen herkesi bir kez daha İstanbul Maltepe’ye davet etti.