Kültür Sanat 16.03.2018 18:55

Haldun Taner Müze Evi Açıldı

İstanbul Kadıköy Belediyesi, sanat ve edebiyat dünyasının önemli isimlerinden Haldun Taner'in 103'üncü yaş günü dolayısıyla Haldun Taner Müze Evi'ni açtı. Haldun Taner'in şahsi eşyaları ve eserlerine dair belgeler, afişler, fotoğrafların yer aldığı müze evinde, edebiyat ve tiyatro sanatına dair etkinlikler gerçekleştirilecek.
Haldun Taner Müze Evi Açıldı

Kadıköy Belediyesi, usta edebiyatçı Haldun Taner’in 103’üncü yaş günü dolayısıyla Fenerbahçe Mahallesi’ndeki ikinci derece tarihi eser olan binayı restore ederek Haldun Taner Müze Evi haline getirdi. Açılışa; Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Haldun Taner’in eşi Demet Taner, Sanatçı Metin Akpınar, Salih Kalyon, Can Gürzap ve çok sayıda davetli katıldı. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Başkan Aykurt Nuhoğlu ve beraberindeki davetliler, müze evini gezdi. Haldun Taner’in daktilosu müzenin en önemli eserleri arasında yer aldı.

“BU MÜZE KÜLTÜRÜMÜZÜN GELECEĞE AKTARILMASI AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ” 

Açılışta Konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, “Bu müze kültürümüzün geleceğe aktarılması açısından çok önemli. Aslında bu müze Haldun Taner ile beraber bunu yapmaya çalışıyor. Haldun Taner’in Türk tiyatrosuna kattığı büyük emek, yazarlığı, eleştirmenliği ile beraber bizim görevimiz bütün bu birikimini geleceğe aktarmak. Burada gördüğünüz her şeyin düşünce anlamındaki tasarımı kıymetli sanatçımız Haldun Taner’in eşi Demet Hanım ve arkadaşlarına aittir. Biz sadece aracılık ettik. Burada gördük ki hep beraber bir araya gelip bir şeyler yapmaya çalıştığımız zaman, emin olun çok küçük şeylerden çok büyük şeyler çıkıyor. Ben emeği geçen herkese ve tüm katılımcılara çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“HALDUN TANER MÜZESİ AÇILDIĞI İÇİN ÇOK MUTLUYUM” 

Sanatçı Haldun Taner’in eşi Demet Taner ise çok heyecanlı olduğunu belirterek, “Böyle bir Haldun Taner Müzesi açıldığı için çok mutluyum. Tabi ki herkes geçici. Benim elimde olan Haldun Taner’e ait bazı özel eşyaların, resimlerin, fotoğrafların, yazısının, eserlerinin ilk baskılarının gelecek kuşaklara kalması benim dileğimdi. İşte bunların bir kısmını gerçekleştirebildiğim için çok mutluyum” dedi.