Eğitim Kaynak: Haber Merkezi 08.09.2024 08:38

Güvenlik testinden geçmemiş kırtasiye ürünlerine dikkat

Kırtasiye ürünleri üreticisi olan Adel / Faber-Castell'in CEO'su Oğuz Uçanlar, sahte ve güvensiz kırtasiye ürünlerinin çocukların sağlığını tehlikeye attığını belirtti.
Güvenlik testinden geçmemiş kırtasiye ürünlerine dikkat

Adel / Faber-Castell’in CEO’su Oğuz Uçanlar, ürün güvenliği başta olmak üzere, okula dönüş dönemi, şirketin yeni stratejileri ve gelecek vizyonunu paylaşmak üzere İstanbul Feriye’de basın mensuplarıyla bir araya geldi. 

Adel / Faber-Castell’in CEO’u Oğuz Uçanlar etkinlikte; sahte, markasız ve ürün güvenliğine sahip olmayan kırtasiye ürünlerinin çocuklar için büyük tehlike arz ettiğini söyledi. Kırtasiye alışverişinin yoğun olarak yapıldığı bu dönemde sahte ve merdiven altı ürünlerin piyasada bulunmaması konusunda şirket olarak üzerlerine düşeni yaptıklarını belirten Oğuz Uçanlar, “Bu ürünler çocuklarımızın sağlığını tehdit ederken, dayanıksız olmalarından dolayı da ailelerin bütçelerini zorluyor. Ürün güvenliği ve kalite mottosuyla hareket eden bir şirket olarak markasız ve kaynağı belirsiz ürünlerin kesinlikle kullanılmaması gerektiğinin altını çiziyoruz.” dedi. 

- Kırtasiye ürünlerinin kalitesi 

Ticaret Bakanlığı’nın ve Gümrükler’in vermiş olduğu destek ile ürün güvenliği konusunda farkındalığı artırıcı çalışmalar gerçekleştirdiklerini ve tüketicilere yönelik iletişimlerinde ürün güvenliği ve ürün kalitesi konularına odaklandıklarını anlatan Oğuz Uçanlar, “Piyasada hiçbir güvenlik testinden geçmemiş ürünler var. Bunlar çocuklarımızın sağlığı için büyük tehlike arz ediyor. Aynı zamanda da vergi kaçağına neden oluyor. Tüketicilerimizin sahte ürünlerden kendilerini ve çocuklarını korumak için güvenilir satış noktalarından alışveriş yapmaları gerektiğini özellikle vurgulamak istiyorum. Çocuklarımızın ne yediğine, ne içtiğine, ne giydiğine dikkat ettiğimiz kadar, kullandığı kırtasiye ürünlerinin kalitesi ve güvenliğine de dikkat etmemiz gerekiyor” dedi.

Adel / Faber-Castell olarak, “Kendi çocuklarımıza kullandırmayacağımız hiçbir ürünü piyasaya sunmuyoruz” felsefesiyle yılda ortalama 10 bin ürün güvenliği ve 30 bin ürün kalitesi testi gerçekleştirdiklerini belirten Oğuz Uçanlar; “Uzun yıllardır halk sağlığını tehdit eden ürünlerin piyasaya yayılmasını engellemek amacıyla çalışmalar gerçekleştiriyoruz ve bu konuda önemli çalışmalar yürüten ilgili mercilere şikayetlerimizi iletiyoruz” dedi. Yakın zamanda sahte ürünlere yönelik yapılan kapsamlı operasyondan da söz eden Uçanlar;“Güvenlik güçlerimiz geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdikleri başarılı operasyonla sahte kırtasiye malzemelerinin piyasaya sürülerek çocuklarımızın sağlığının tehlikeye atılmasına engel oldu. Aynı zamanda haksız kazanç elde edilmesinin de önüne geçti” dedi.