Ekonomi 24.03.2023 07:00

Gürok Grup Yönetim Kurulu Başkan Vekili Esin Güral Argat: "Uluslararası spor organizasyonları turizmin kalkınmasına katkı sağlıyor"

Gürok Grup bünyesinde faaliyet gösteren ve dünyanın en büyük tenis oteli olan Ali Bey Hotels & Resorts tesisleri, dünya çapında iki önemli tenis turnuvasına ev sahipliği yapıyor.
Gürok Grup Yönetim Kurulu Başkan Vekili Esin Güral Argat:

Gürok Grup bünyesinde faaliyet gösteren ve dünyanın en büyük tenis oteli olan Ali Bey Hotels & Resorts tesisleri, dünya çapında iki önemli tenis turnuvasına ev sahipliği yapıyor. ITF Senyör takviminin en prestijli turnuvalarından ITF Senyör Dünya Takım Şampiyonası ve Senyör Dünya Ferdi Şampiyonası, bu yıl 12. kez Ali Bey Club Manavgat’ta düzenleniyor.

Spor organizasyonlarının turizmin kalkınmasında ve markalaşmasında da pek çok etkisi bulunduğunu söyleyen Gürok Grup Yönetim Kurulu Başkan Vekili Esin Güral Argat, ev sahipliği yaptıkları bu tip turnuvaların sayısının artması ülke olarak küresel spor turizmi pazarındaki payımızın artması için de kritik bir öneme sahip olduğunu belirtiyor.

Antalya’da bulunan Ali Bey Hotels & Resorts tesisleri, uluslararası standartlardaki kortları ile senyör tenisinin Dünya Şampiyonaları’na 12. kez ev sahipliği yapıyor. 30-50 yaş arasında 5 farklı yaş kategorisinde 33 ülkeden 160 takımın katıldığı ve 10 gün boyunca yaklaşık 1200 sporcu misafir edilecek.

Esin Güral Argat: Türkiye’nin teniste global bir marka olmasını hedefliyoruz
Ali Bey Hotels & Resorts’un kendisini dünyanın en büyük tenis merkezlerinden biri yapan kortları ile her yıl uluslararası çapta düzenlenen çeşitli turnuvalara ev sahipliği yaptığını söyleyen Gürok Grup Yönetim Kurulu Başkan Vekili Esin Güral Argat şu değerlendirmede bulundu: “Uluslararası standartlara sahip kortlarda Türkiye’de düzenlenen bu büyük organizasyona ev sahipliği yapmak ülkemiz adına gerçekten gurur verici. Tesislerimizde bulunan yaklaşık 100 tenis kortu ile hem Türkiye’de tenisin gelişmesi hem de Türkiye’nin spor turizmi alanında global bir marka olması hedefiyle faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Spor organizasyonlarının turizmin kalkınmasında ve markalaşmasında da pek çok etkisi bulunuyor. Küresel spor turizmi pazarına baktığımızda 2023'ten 2030'a kadar bu pazarın yüzde 17,5'lik bileşik yıllık büyüme oranı ile büyümesi bekleniyor. Ev sahipliği yaptığımız bu tip turnuvaların sayısının artması ülke olarak bu pazardaki payımızın artması için de kritik bir öneme sahip.”

Bugüne kadar 100’den fazla turnuvada 80 binin üzerinden yabancı sporcu ağırlandı
Ali Bey Hotel & Resorts olarak 1995’ten beri bugüne kadar 100’den fazla uluslararası turnuvaya ev sahipliği yaptıklarını ifade eden Esin Güral Argat; “Bu turnuvalarda 80 binin üzerinde yabancı sporcuyu tesislerimizde ağırladık. Dünyanın da yakından takip edeceğini bildiğimiz bu turnuvalara ayrı bir heyecan ile hazırlanıyoruz. Tenis alanında yaptığı atılımlarla Türkiye’nin en önemli tenis turizmi temsilcilerinden biri haline gelen Ali Bey Hotels & Resorts ile bir yandan turizm alanında bir dünya markası yaratırken diğer taraftan Manavgat’ı dünya tenisi için önemli bir merkez haline getirmek için çalışıyoruz. Umuyoruz ki, içinden geçtiğimiz şu süreçte sporun birleştirici, iyileştirici gücü hepimize iyi gelecek.”

“En iyi Tenis Ortağı” tescilli
Tenis alanında yaptığı atılımlarla Türkiye’yi bu alanda cazibe merkezi haline getiren Ali Bey Hotels & Resorts tesislerinde yaklaşık 100 kort bulunuyor. Özel kırmızı toprak zeminli ve özel aydınlatmalı kortların yanı sıra tesiste çocuk ve profesyonel Padel kortları da yer alıyor. Tesislerde lisanslı antrenörler tarafından çocuklardan genç yeteneklere, amatörlerden profesyonellere herkese hitap edecek özel eğitim programları da düzenleniyor.

1995’ten beri Türk Tenis Federasyonu ve Uluslararası Tenis Federasyonu iş birliğiyle dünyanın farklı noktalarından gelen tenis severlere kapılarını açan Ali Bey Club Manavgat, geçtiğimiz yıl Türkiye'de ilk kez düzenlenen uluslararası padel turnuvasına da ev sahipliği yaptı. Dünyanın en büyük tenis otellerinden biri olan Ali Bey Hotels & Resorts tesisleri, 2022 "Golden Racket" tenis ödüllerinde "En İyi Tenis Ortağı" özel kategorisinde ödüle de layık görüldü. Tesislerde lisanslı antrenörler tarafından çocuklardan genç yeteneklere, amatörlerden profesyonellere herkese hitap edecek özel eğitim programları da düzenleniyor.