Halkbank web
Ekonomi Kaynak: ANIL KARTAL 14.09.2024 10:00 Güncelleme: 13.09.2024 15:29

Gensenta'nın onkolitik üretim ünitesi için kapatma kararı

Gensenta İlaç Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin Yenibosna'da bulunan onkolitik üretim ünitesi hakkında kapatma kararı alındı.
Gensenta'nın onkolitik üretim ünitesi için kapatma kararı

EİS Eczacıbaşı İlaç Sınai ve Finansal Yatırımlar Sanayi ve Ticaret A.Ş tarafından yapılan Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklama şöyle:

''Bağlı ortaklığımız Gensenta İlaç Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından, Yenibosna'da bulunan ve steril onkoloji alanında üretim yapan onkolitik üretim ünitesinde, verimin, kapasite kullanım performansının ve karlılığın Gensenta'nın hedefleri çerçevesinde istenilen düzeyde olmaması nedenleriyle, üretim ve ambalajlama faaliyetlerinin 13.09.2024 tarihi itibariyle durdurulmasına ve ünitenin kapatılmasına karar verilmiştir. Bu çerçevede ilgili kamu kurumlarına başvuru süreci  başlatılacaktır.

Üretim ünitesi, Gensenta'nın Yenibosna'da yer alan ve mamul ilaç üretimi gerçekleştirilen ana üretim tesisi yakınında faaliyet göstermekte olan tali bir tesistir. Burada yapılmakta olan üretim, Gensenta toplam üretim kapasitesinin ve satışlarının sınırlı bir bölümünü oluşturmaktadır. Bu nedenle üretimin durdurulmasının, Gensenta'nın faaliyetlerine ve üretim kapasitesine, Gensenta'nın ve konsolide bazda şirketimizin finansal sonuçlarına önemli bir etki yapması beklenmemektedir. 

Mevcut durumda üretim ünitesinde 27 personel çalışmakta olup, personelin bir kısmının Gensenta'nın diğer üretim tesislerinde bulunan iş pozisyonlarında istihdamı sağlanacak, bir kısmının ise iş akitleri feshedilecektir. Üretimin durdurulmasını müteakip, ünitede mevcut olan ve ekonomik ömürlerinin sonuna yaklaşmış olan makine ve ekipmanların sökülmesi, tesisinin temizlenerek boş hale getirilmesi işlemlerine başlanacaktır. Üretim ünitesinin tamamen kapatılması işlemlerinin asgari 6 ay süreceği öngörülmektedir.''